PRVI PORAZ OD VELIKANA / Bilić ostao bez polufinala FA kupa: Manchester United slavio u Londonu

Image
Foto: AP

Bilić je doživio i prvi poraz ove sezone u sudaru s engleskim velikanima. Bivši hrvatski izbornik je u svojoj debitantskoj sezoni kao trener na Otoku nanizao 'skalpove' svih velikana engleskog nogometa

13.4.2016.
22:10
AP
VOYO logo

LONDON - Nogometaši Manchester Uniteda izborili su plasman u polufinale FA kupa nakon što su u ponovljenom susretu četvrtfinala na gostovanju pobijedili West Ham Slavena Bilića 2-1.

U prvom susretu igranom 13. ožujka na Old Traffordu bilo je 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za 'Crvene vragove' zabili su Marcus Rashford (54) i Marouane Fellaini (67), dok je pogodak za Bilićevu momčad zabio James Tomkins (79). U samoj završnici susreta West Ham je imao dvije sjajne prilike za izjednačenje, no De Gea je obranio udarce Kouyatea i Carrolla

ManU će u polufinalu igrati protiv Evertona 23. travnja na Wembleyju, a dan kasnije na istom stadionu će snage odmjeriti Crystal Palace i Watford. Finale je na Wemblyju 21. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham je ovim porazom prekinuo niz od deset utakmice bez poraza u svim natjecanjima, ali nastavio niz bez pobjeda protiv Uniteda na 12 susreta. Zadnju pobjedu West Ham je protiv ManU-a ostvario prije šest godina u Liga kupu. 

Bilić je doživio i prvi poraz ove sezone u sudaru s engleskim velikanima. Bivši hrvatski izbornik je u svojoj debitantskoj sezoni kao trener na Otoku nanizao 'skalpove' svih velikana engleskog nogometa (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City), a jedini koji mu je ostao je Manchester United kod kojeg je dvaput gostovao, remiziravši u oba navrata - 0:0 u prvenstvu i 1:1 u FA kupu, a sada je poražen u Kupu. U 13 utakmica ove sezone protiv Arsenala, Liverpoola, Chelsea te oba Manchestera ovo je bio prvi Bilićev poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham se ovim porazom oprostio i od Boleyn Grounda, barem što se tiče kup utakmica, jer će West Ham od iduće sezone igrati na Olimpijskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo