BILIĆ JE TRENERSKI HIT: / Ovo je 5 stvari kojima je učinio West Ham moćnim

Image

Hrvatski trener Slaven Bilić pravi je hit u Engleskoj. Otočki se mediji svakodnevno bave njime i njegovim uspjesima na klupi West Hama s kojim dobro 'gura' u Premier ligi i FA kupu.

25.2.2016.
9:10
VOYO logo

U engleskom prvenstvu su Čekićari na sedmom mjestu, a ove su sezone ostvarili niz velikiuh pobjeda - dvije protiv Liverpoola i po jednu protiv Arsenala, Chelseaja i Manchester Cityja. U FA kupu su došli do četvrtfinala u kojem ih čeka gostovanje na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda. Što je to Bilić napravio kako bi pretvorio West Ham u momčad koja stanuje u vrhu engleskog nogometa, tema je kojom se pozabavio portal 90min.com, a autor Ollie Knight je ponudio pet odgovora.

1. Pojačanja

Komentator ističe da je bivši menadžer Sam Allardyce igrao na sigurno s pojačanjima, dovodivši igrače koji su obavili posao, ali nisu imali pravu kvalitetu. Bilić je to promijenio i doveo istinska pojačanja iz inozemstva, poput Payeta, Obianga i Ogbonne, ali i engleska talente, kao što su Antonio ili Byram. Payet i Lanzini su promijenili izgled West Hamova veznog reda, a ujedno potvrdili želju kluba da se učvrsti u engleskom topu 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Animira igrače tijekom utakmica

Bilić svih 90 minuta provede uz aut-liniju i strastveno objašnjava svojim igračima što trebaju raditi. To daje učinka što se vidjelo u više utakmicaove sezone u kojima se West Ham vraćao iz zaostatka. Allardyce je, sasvim suprotno, većim dijelom utakmice sjedio na klupi, a upute igračima su davali njegovi pomoćnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Stil igre

Payet i Lanzini su značajno promijenili West Hamovu igru. Nakon Božića prošle sezone Hammersi su samo dvaput postigli više od jednog gola na utakmici. Ove sezone im je to uspjelo šest puta u Premier ligi, a do kraja je ostalo još 12 kola. I više je nego očito koliko je pod Bilićem igra ofenzivnija nego pod Allardyceom.

Image
Foto: AFP, IKIMAGES
Image
Foto: AFP, IKIMAGES

Slaven Bilić i Jürgen Klopp

4. Popravio atmosferu u klubu

Autor navodi da je ozračje u klubu i oko njega znatno bolje nego ranije. Igrači djeluju puno sretnije i opuštenije nego ranije, a potvrdio je to i Bilićev pomoćnik Julian Dicks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oko kluba u ovom trenutku vlada dobra atmosfera. Svi griješimo i imamo loše utakmice, to je dio nogometa, ali dečki rade naporno i atmosfera je jako dobra, što je normalno kad igraš dobro i pobjeđuješ", rekao je Dicks.

5. Učinio Noblea kapetanom

Jedan od prvih Bilićevih zadataka je bio odabir novog kapetana nakon odlaska Nolana. Hrvatski stručnjak se odlučio za Marka Noblea, dečka koji je u klubu već 12 godina. Odabir se pokazao dobrim jer je Noble s kapetanskom vrpcom 'eksplodirao' i trenutno igra najbolji nogomet u karijeri. I ne čudi stoga da je Bilić nedavno izjavio da Noble zaslužuje mjesto u engleskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, BEN STANSALL
Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Mark Noble

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo