BILIĆ IPAK NE PREUZIMA REPREZENTACIJU KOJA ĆE NA SP: / Hrvatski stručnjak bio je u kombinacijama, no i dalje je bez posla

Image
Foto: AFP

Klupa je povjerena proslavljenom nizozemskom stručnjaku

25.1.2018.
11:19
AFP
VOYO logo

Australski nogometni savez (FFA) potvrdio je službenim kanalima da je imenovao nizozemskeg trenera Berta van Marwijka novim izbornikom nogometne reprezentacije koja će biti sudionik Svjetskog prvenstva kojem je od 14. lipnja do 15. srpnja domaćin Rusija.

Socceroosi su bez trenera ostali sredinom studenog prošlog godine kada je trener koji ih je odveo u Rusiju pobjedom nad Hondurasom u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija, Ante Postecoglou, objavio da više neće voditi momčad:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon dugog razmišljanja što trebam učiniti, odlučio sam da je moj put kao trenera australske reprezentacije gotov. Mislim da sam donio pravu odluku", rekao je tada 52-godišnji Postecoglou na konferenciji za novinare u Sydneyu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kombinacijama oko njegova nasljednika spominjalo se i ime bivšeg izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića, međutim, klupa Australije predana je u ruke stručnjaka koji je s Nizozemskom na svjetskoj smotri 2010. godine stigao do drugog mjesta. U kvalifikacijama za nadolazeći SP Van Marwijk je bio izbornik Saudijske Arabije, reprezentacije koja je bila s Australijom u istoj kvalifikacijskoj skupini..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo