BILIĆ I STANIĆ O TRENERU KOJI SE BORI ZA ŽIVOT: / 'Ferguson je najveća sportska anomalija, uspio je nemoguće'

Image
Foto: AFP

Proslavljeni hrvatski nogometaši progovorili su o Fergusonu

7.5.2018.
14:55
AFP
VOYO logo

Ujedinjen je nogometni svijet u molitvama i izražavanju dobrih želja legendarnom treneru Alexu Fergusonu koji je u večernjim satima subote dobio izljev krvi u mozak zbog čega je hitno operiran. Nizu onih koji su mislima uz njega pridružio se i hrvatski trener Slaven Bilić.

"Potreslo me kad sam čuo da je Alex Ferguson završio na operaciji, stvarno bih volio da prebrodi probleme i vrati se normalnom životu", prenosi 24sata.hr riječi Bilića koji nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enciklopedija nogometnog znanja

"Teško je reći je li sir Alex Ferguson najveći, ali je jedan od najvećih nogometnih trenera na svijetu. Jedinstven je po mnogočemu, pa i po tome što dugo nije mijenjao klub, a to će teško itko više ikad moći ponoviti. Pogotovo na toj razini, jer nije ‘pustio korijenje’ bilo gdje nego u jednom od najvećih engleskih klubova, u jednom trenutku postao i veći od samoga kluba. Njegove su metode posebne, i neće ih nitko moći kopirati ili ponoviti jer je jedinstvena pojava u svijetu nogometa."

"Susretao sam se s njim kao igrač West Hama, 1996. me zvao, pokušavao dovesti u United, ali me klub nije pustio. Kasnije smo se sretali dok sam bio izbornik Hrvatske, bila mi je čast upoznati čovjeka čije su knjige za mene bile lektira i inspiracija. Njegova autorizirana autobiografija je enciklopedija nogometnog znanja, u kojoj detaljno opisuje kako je reagirao i riješio razne situacije", zaključio je Bilić čije misli prisnažuje i Mario Stanić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažeš United i misliš na Fergusona

"Imao sam čast i privilegij da moj debi za Chelsea bude protiv Man. Uniteda. Bio je to Community Shield. Imao sam privilegij igrati i kod Uniteda, osjetiti sinergiju njega na klupi, momčadi na terenu i navijača na tribinama. Čim stupiš na teren, osjetiš atmosferu koja tamo vlada. On je najveća sportska anomalija u svijetu, u kojem se sve prebrzo odvija, udario je temelje, posložio statiku Uniteda koja je i danas za gledati i diviti se i koju će jako teško više itko ponoviti. U tim su vremenima on i klub bili jedno tijelo. Kad kažeš ‘United’, misliš na Fergusona i obrnuto. To sjedinjenje atipično je za nogometne uvjete, on je uspio nemoguće u okvirima modernog nogometa, gdje je skidanje glava svakodnevica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo