BIJELI DIM ZA DESET DANA: / Ovo su tri kandidata za novog talijanskog izbornika

Image
Foto: AFP, GENYA SAVILOV

Već je neko vrijeme poznato da će Antonio Conte na Europskom prvenstvu u Francuskoj posljednji put voditi talijansku reprezentaciju nakon čega će sjesti na klupu Chelseaja.

10.5.2016.
16:00
AFP, GENYA SAVILOV
VOYO logo

Prema pisanju Gazzette dello Sport, kandidati su trener Sampdorije Vincenzo Montella (41), aktualni izbornik Albanije Gianni De Biasi (59) i strateg Torina Giampiero Ventura (68). Spomenuti dnevnik ističe da se predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio nalazi u teškoj situaciji jer su gotovo svi vodeći domaći treneri ugovorima vezani za klubove, tako da je prisiljen birati između navedene trojice.

Ventura predsjednikov favorit

Montella je mladi stručnjak koji preferira atraktivan napadački nogomet. Ugovor sa Sampdorijom neće produljiti zbog nesuglasica s predsjednikom kluba, a na sličan je način otišao i iz prošlog kluba Fiorentine. Upravo su mu ti loši odnosi glavni uteg na putu da postane izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Biasi je trenirao više talijanskih klubova, a glavna preporuka mu je uspjeh s Albanijom koju je odveo na Euro, prvo veliko natjecanje za tu reprezentaciju. Ventura je navodno favorit predsjednika Saveza. Kao i De Biasi, trenirao je čitav niz klubova, uključujući Napoli, Sampdoriju i Udinese. Iako nema većih uspjeha u karijeri, vjeruje se da bi svojim iskustvom mogao podići reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo