NOVI TRENER DONIO OSVJEŽENJE: / Borussia Dortmund pregazila imenjaka

Image
Foto: AFP

Nogometaši Borussije Dortmund na spektakularan su način krenuli u novu sezonu. U 1. kolu Bundeslige pred svojim su navijačima pregazili imenjaka iz Mönchengladbacha s 4:0.

15.8.2015.
18:27
AFP
VOYO logo

Klupu Dortmunđana ovo je ljeto zbog zasićenja napustio uspješni Jürgen Klopp, a novi je trener Thomas Tuchel očito donio željeno osvježenje u momčad. Crn-žuti su letjeli terenom i u potpunosti deklasirali goste pogocima Reusa, Aubameyanga i dvaput Mhitarjana. Zanimljivo je i da po prvi put nakon 1963. Dortmunđani u prve četiri službene utakmice (dvije u Europskoj ligi, jedna u Njemačkom kupu i jedna u Bundesligi) nisu primili gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Bayera iz Leverkusena pobjednički su otvorili novu sezonu Bundeslige, a još jednom je njihov junak bio 31-godišnji napadač Stefan Kießling. Apotekari su na svome terenu gubili od Hoffenheima nakon pogotka Stevena Zubera, a u posljednjoj je minuti prvog poluvremena izjednačio Kießling. To mu je 136. bundesligaški gol u karijeri po čemu je najuspješniji od aktivnih nogometaša. Ujedno mu je to i sedmi pogodak u posljednjih šest utakmica protiv Hoffenheima koji mu je očito omiljena mušterija.

Osim toga, vrijedi istaknuti i da je Kießling postao prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je zabijao u 1. kolu u četiri uzastopne sezone. Taj rekord je, međutim, vrlo kratko držao samostalno jer mu se uskoro priključio Klaas-Jan Huntelaar koji je bio strijelac u gostujućoj pobjedi Schalkea protiv Werdera (3:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedvaj ozlijeđen

No, vratimo se mi Bayeru koji je do pobjede protiv Hoffenheima došao u 71. minuti kada je za konačnih 2:1 zabio Julian Brandt. Za domaće u ovoj utakmici nije igrao ozlijeđeni Tin Jedvaj, dok je vratar Dario Krešić ostao cijelo vrijeme na klupi.

Za kraj spomenimo da je Augsburg nakon sjajne prošle sezone, koju je okončao na petom mjestu, novu otvorio domaćim porazom od Herthe (0:1). Zanimljivo, četvrta je ovo uzastopna sezona u kojoj Augsburg gubi uvodnu utakmicu i to bez postignutog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo