Drama na Igrama /

Tek počelo, a već skandal: Branitelji naslova optuženi za špijunažu protivnika

Image
Foto: Profimedia

Zanimljiv skandal dogodio se uoči nogometnih utakmica Olimpijskih igara

25.7.2024.
11:20
Profimedia
VOYO logo

I dok mediji bruje o skandaloznome suđenju na nogometnoj utakmici Argentine i Maroka, jedan drugi skandal obilježio je ženski nogomet na Olimpijskim igrama.

Image
Zasluženo /

Poznati nositelji hrvatske zastave na otvaranju Igara: Velika čast za džudašicu i strijelca

Image
Zasluženo /

Poznati nositelji hrvatske zastave na otvaranju Igara: Velika čast za džudašicu i strijelca

Izbornica ženske kanadske nogometne reprezentacije Beverly Priestman optužena je za špijuniranje protivnika i pod istragom je FIFA-e. Priestman se navodno koristila dronom kako bi se dokopala plana taktike momčadi Novoga Zelanda, koji je protivnik Kanade na Olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA- je otvorila postupak protiv Kanadskog nogometnog saveza, a osim izbornice u nju su uključena dva člana stručnog stožera.

Stoga pomoćna trenerica Jasmine Mandler i neakreditirani analitičar kanadske reprezentacije Joseph Lombardi poslani kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon curenja informacija o skandalu Priestman je odlučila da ju na utakmici s Novozelanđakama zamijeni Andy Spence, no još nije jasno tko će voditi braniteljice naslova u nastavku natjecanja.

Kanadski nogometni savez je objavio na mrežama kako će provesti neovisnu internu istragu.

"U ime našeg saveza, nudimo iskrene isprike pogođenim igračima, trenerima i dužnosnicima. Naš Savez uvijek je nastojao dati prioritet integritetu i poštenom natjecanju, a mi razumijemo da je natjecanje s poštenjem osnovno očekivanje za sve Kanađane. U ovom slučaju nismo ispunili ta očekivanja i zbog toga se ispričavamo.

Kao neposredni sljedeći korak, Savez će nastaviti s neovisnom revizijom. Ovaj pregled će se pozabaviti okolnostima trenutnog pitanja, i šire gledano, nastojat će razumjeti povijesnu kulturu natjecateljske etike unutar svih naših programa", stoji u njihovome priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 19
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo