KOBNA 1960. / Bellingham će imati svoj debi u El Classicu, a Englezi ga neće moći gledati : 'Sve je to zbog samonametnutog pravila'

Image
Foto: profimedia

Ovo će biti prvi El Classico engleskom reprezentativcu i zvijezdi Reala Judeu Bellinghamu

26.10.2023.
18:06
profimedia
VOYO logo

Napokon je došao red i na dugo iščekivani El Classico. U subotu će Barcelona i Real Madrid u 16:15 igrati za vrh ljestvice španjolske LaLige .

Image
POTEZ ZA NOTES /

Srcedrapajuća priča iz Slovenije: Navijači iznenadili svojeg heroja koji se bori s depresijom

Image
POTEZ ZA NOTES /

Srcedrapajuća priča iz Slovenije: Navijači iznenadili svojeg heroja koji se bori s depresijom

Brojni fanovi iz Engleske iznimno su razočarani jer se španjolski derbi tamo neće prenositi uživo, a sve zbog pravila iz 1960-ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 13 event 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo u prijenosu UŽIVO. Prijenos eventa počinje u 20.00.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/53e6d402-73ea-11ee-8836-9efcf0a1014e/original

Naime u Engleskoj su tada uveli zakon koji televizijskim postajama zabranjuje da prenose utakmice u vremenu između 14:45 i 17:15 sati po lokalnom vremenu. Uveli su to kako bi što više gledatelja došlo na engleske stadione u to vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da El Classico po engleskom vremenu počinje u 15:15 i završava oko 17:15, jasno je da će tamošnji navijači španjolskih klubova ostati uskraćeni za prijenos.

No, što je još gore, ovo će biti prvi El Classico engleskom reprezentativcu i zvijezdi Reala Judeu Bellinghamu. Generalni direktor La Lige za Veliku Britaniju i Irsku, Keegan Pierce smatra da bi pravilo trebalo vrijediti samo za neke utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočarani smo. Britanski navijači ovog vikenda neće moći gledati EL Clasico ni Bellinghamov debi u derbiju zbog britanskog samonametnutog pravila da nema prijenosa nogometa subotom od 14:45. Iako u potpunosti podržavamo mjere promocije posjećenosti engleskih stadiona, smatramo da bi zamračenje trebalo biti ograničeno na nacionalni nogomet, a ne na natjecanja u inozemstvu", rekao je Peirce za engleski list The Sun.

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo