VIDEO: / 19-godišnji debitant bacio cijelu naciju u trans!

Pobjednik hrvatske skupine u kvalifkacijama za SP, Belgija, već je riješila pitanje prolaza u osminu finala SP-a.

22.6.2014.
14:45
VOYO logo

Reprezentacija Belgije je savladala Rusiju 1:0 u utakmici 2. kola skupine H. Bila je to zanimljiva utakmica, ali manjkalo je izrazitih prilika do same završnice. Obje su momčadi dolazile do suparničkih kaznenih prostora i stvarale nekakve poluprilike, ali dalje od toga nije išlo.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu i općenito na utakmici sve do posljednjih deset minuta mala je Rusija u 44. minuti preko Aleksandera Kokorina, ali je njegov udarac glavom s nekih sedam metara bio neprecizan. Loptu mu je nabacio Denis Glušakov s lijeve strane, a Kokorin je neometan pucao daleko od vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijcima je pripao početak prvog poluvremena, a Rusima početak drugog. Rusi su opasno priprijetili i u završnici susreta, pa je tako udarac Andreja Eščenko iz 81. minute prošao nedaleko od vratnice.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najopasniji iz belgijske reprezentacije bio je Dries Mertens koji je u prvom poluvremenu često prolazio po desnoj strani, ali mu je nedostajao završni pas.

U završnici je pomutnju u ruskoj obrani stvorio i Eden Hazard. Upravo je njegova povratna lopta u 88. minuti prethodila jedinom golu kojeg je zabio 19-godišnji Divock Origi. Hazard je prošao po lijevoj strani, vratio loptu u sredinu, gdje ju je Origi s nekih osam, devet metera pospremio u mrežu. Belgijci su zabili iz kontranapada u trenucima dok su na drugoj strani terena dvojica ruskih igrača ležala na travnjaku i to je zasigurno nešto na što će iz tabora poražene momčadi imati prigovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažimo i da je Belgija samo 4 minute ranije pogodila vratnicu, točnije pogodio ju je Kevin Mirallas iz slobodnog udarca. Belgijcima u ovom susretu ozlijedio branič Thomas Vermaelen koji je travnjak Maracane bio prisiljen napustiti već u 31. minuti.

Belgiji je pobjeda osigurala prolaz u osminu finala budući su u prvoj utakmici savladali Alžir 2:1, te imaju maksimalnih šest bodova, dok Rusi ostaju na tek jednom osvojenom bodu i preostaje im još ogled protiv Alžiraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol 19-godišnjeg Divocka Origija donio je Belgiji 1-0 pobjedu protiv Rusije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i osigurao joj plasman u osminu finala.

- Misija je obavljena, ali bilo je zaista teško – priznao je belgijski izbornik Marc Wilmots.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bio je to vrlo taktičan susret i zamjene su odigrale razliku. Bio je to težak ispit, ali zaslužili smo bodove.

Nije Wilmots propustio pohvaliti strijelca jedinog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Origi ima samo 19 godina i fantastično je da je postigao taj gol.

Zanimljivo je da su sva tri gola za belgijsku reprezentaciju u dosadašnjem dijelu turnira postigli igrači koji su ušli s klupe za pričuve. Origi je u igru ušao u 57., a zabio je u 88. minuti. Nakon 1-0 poraza od Belgije ruski nogometni izbornik Fabio Capello bio je razumljivo razočaran. Bila je to tijesna utakmica koju je presudio kasni gol iz 88. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Imali smo dva puta sjajnu priliku za zabiti, ali nogomet je takav. Igrali smo bolje od Belgije, ali oni su zabili gol. Moja je momčad igrala energično i podigla je ritam u usporedbi s posljednjom utakmicom, pa sam razočaran kako je na kraju završilo – rekao je Capello.

Belgija je tako osigurala prolaz u osminu finala iz skupine H, dok Rusija ima tek jedan bod iz dvije utakmice (u prvoj su odigrali 1-1 protiv Južne Koreje) i predstoji joj ogled protiv Alžira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sada moramo igrati protiv Alžira i onda vidjeti gdje smo – zaključio je talijanski strateg. Belgija - Rusija 1-0 (Origi 88) Južna Koreja - Alžir (kasnije)

Redoslijed: 1. Belgija 6, 2. Južna Koreja 1 (-1), 3. Rusija 1, 4. Alžir 0 (-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo