BAYERN I DALJE PLJAČKA KONKURENCIJU: / Ovo su najpoznatiji igrači koje je velikan oteo njemačkim klubovima

Image
Foto: AFP

Rekordni transfer Neymara iz Barcelone u PSG među ostalima je razljutio vodstvo Bayerna.

3.9.2017.
9:00
AFP
VOYO logo

Pobunili su se koliko je daleko otišla priča oko transfera te su poručili kako oni neće sudjelovati u tom ludilu.

No, Bayern se u prošlosti nije pokazao kao klub koji može druge prozivati jer ono što su oni godinama radili i rade teško da se može nazvati moralnim. Ovog ljeta doveli su u svoje redove dvojicu igrača Hoffenheima, kluba koji je prošle seozne završio četvrti, što je bio veliki uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o Niklasu Suleu i Sebastianu Rudyjuu. Isto tako doveli su iz Werdera Sergea Gnabryhjja, igrača koji je lani briljirao.

Bayern redovito 'pljačka' konkurenciju u Bundesligi, a poljednjih godina to je ponajviše osjetila Borussia Dortmund. Robert Lewandowski, Mario Götze i Mats Hummels samo su neki od primjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski celebrates scoring the 3-0 goal during the German First division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs Bayer 04 Leverkusen in Munich, southern Germany, on August 18, 2017. / AFP PHOTO / dpa / Sven Hoppe / NO Getty Images (GETTY-VD) - Germany OUT / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050 /

Njihovu moć osjetio je i Schalke 2011. kada su im uzeli prvog vratara Manuela Neuera.

Engleski portal Squawka prisjetio se i transfera Michaela Ballacka iz Bayera 2002., a iste je godine iz Leverkusena stigao i Ze Roberto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Bayer Leverkusen često bio meta otimačine Bayerna svjedoče i transferi Lucia 2004. kao i Roberta Kovača. Bivši hrvatski reprezentativac bio je u Bayernu od 2001. do 2005. Njegov je brat, također, zaigrao za njemačkog prvaka. Stigao je iz HSV-a iste godine kad i Robert te je tamo ostao dvije godine.

Image

Robert i Niko Kovač

Dosta je svjež i primjer i kupovima Maria Gomeza 2009. iz Stuttgarta, kao i Luuisa Gustava iz Hoffenheima 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werder je pak ostao bez najboljeg igrača 2007. kada je Miroslav Kloose promijenio boje.

Još je niz je takvih primjera koji svjedoče o tome kako Bayern gradi svoju premoć u Bundesligi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sebastian Rode (Frankfurt – 2014), MarioMandžukić (Wolfsburg – 2012), IvicaOlić (Hamburg – 2009), Tim Borowski (Werder Bremen – 2008), Marcell Jansen (Monchengladbach – 2007), Lukas Podolski (Koln – 2006), Valerien Ismael (Werder Bremen – 2005), Torsten Frings (Dortmund – 2004), Claudio Pizarro (Werder Bremen – 2001), Dante (Monchengladbach – 2012).

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo