DESETKA SVJETSKE KLASE / Dinamov dragulj je protiv Betisa ponovno zasjao u punom sjaju i 'ugasio' kritičare

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Plava 'deseetka' je ove sezone igrala dosta rezervirano, često se pisalo da ga muče razne sitne ozljede i bolesti, kritike su počele biti sve glasnije, a jučer je na sve to odgovorio na najbolji način.

23.2.2024.
9:53
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je nakon fantastične pobjede u Sevilli 1:0 nad Betisom jučer na Maksimiru sa španjolskim prvoligašem odigrao 1:1 te tako prošao u osminu finala Konferencijske lige.

Image
JEDINI KOJIMA JE TO USPJELO /

Dinamo je pobjedom protiv Betisa ispisao povijest kluba, ali i Konferencijske lige

Image
JEDINI KOJIMA JE TO USPJELO /

Dinamo je pobjedom protiv Betisa ispisao povijest kluba, ali i Konferencijske lige

Goste je doveo u vodstvo Cédric Bakambu u 38. minuti nakon sjajnog poteza petom, a konačni rezultat postavio je Takuro Kaneko u 59. minuti, na sjajnu asistenciju Arbera Hoxhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim asistencije, Hoxha je u 78. minuti izborio i penal, (koji je Švicarac Urs Schnyder nakon asistencije VAR-a 'pretvorio' u prekršaj za goste), te je nekoliko puta 'probio' po lijevoj strani i pokazao zašto ga je Sergej Jakirović doveo iz Slaven Belupa za milijun eura.

Sjajan je bio i kapetan Bruno Petković koji je s trakom oko ruke još jednom sjajno vodio Plave, 'tukao' se i 'grizao' svih 90 minuta, a redovno se vraćao i pomagati obrani te je bio u svom pravom izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za nas je igrač utakmice bio onaj koji je ove sezone bio toliko puta osporavan, kritiziran i napadan.

Dinamov dragulj u punom sjaju

Martin Baturina je ove sezone jedan od onih igrača Dinama od kojih se očekivalo više. Iako se ljetos spominjao interes Arsenala, ali i brojnih drugih europskih velikana, Plava 'deseetka' je ove sezone igrala dosta rezervirano, često se pisalo da ga muče razne sitne ozljede i bolesti, kritike su počele biti sve glasnije, a jučer je na sve to odgovorio na najbolji način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov 'dragulj'. kako mu često tepaju navijači zbog njegovih godina i nogometnog umijeća, protiv Betisa je pokazao zašto su se o njemu ljetos raspitivali europski velikani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao kakva 'desetka' svjetske klase, Baturina je protiv Betisa bio prodoran, hitar, neustrašiv te je uvijek imao najbolje rješenje u kreaciji Dinamovog napada.

Image
Foto: SofaScore

Izgubio je tek četiri duela od njih 13 u koliko ih je sudjelovao, imao četiri ključna dodavanja od kojih je jedno bilo u akciji iz koje je Dinamo izjednačio i bio na sjajnih 81 posto točnih dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, osim impozantne napadačke partije, Baturina nas je oduševio i svojim zalaganjem u obrani. Trkački je bio među najboljim pojedincima Plavih, a tome je pridodao i tri oduzete lopte, od kojih su dvije bile za vrijeme obećavajućih napada gostiju iz Španjolske.

Baturina je ovom utakmicom pokazao da je itekako i dalje jedan od najboljih igrača Dinama, a vjerujemo da je i Jakiroviću laknulo kada je ponovno vidio svoju 'desetku' u punom sjaju. Na Maksimir u nedjelju stiže Rijeka u jednom od najvažnijih derbija ove sezone, a Dinamu će još više trebati Baturina kakav je bio protiv Betisa žele li se vratiti u borbu za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo