Promijenjen statut / Barišić: 'Stadion ćemo sagraditi kroz tri-četiri godine, a Zdravko Mamić ostaje član kluba i skupštine'

Osim Statutom, skupštinari su se bavili iznimno uspješnom Dinamovom godinom

18.12.2018.
20:10
VOYO logo

Dinamo podvlači crtu pod jednu od uspješnijih sezona u povijesti. Nakon dominacije u prvenstvu i povijesnog plasmana u europsko proljeće, na Maksimiru se održala završna skupština. Ali brojne teme okružuju klub, pa tako i ona nedavno najavljena - izgradnja novog stadiona.

Ipak, tema izgradnje novog stadiona nije bila u fokusu. Predsjednik Dinama Mirko Barišić tek je na kraju skupštine rekao da će Dinamo u suradnji s Gradom izgraditi novi stadion kroz tri-četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno više pažnje privuklo je donošenje novog Statuta te razni "ulazni i izlazni transferi" na Dinamovoj članskoj listi. Statut je izmijenjen tako da regulira tko može, a tko ne može biti član zbog pravomoćnih i nepravomoćnih sudskih presuda.

Na skupštini ipak nije jasno definirano koji su točno kriteriji za članstvo jer su se skupštinari žalili da nisu stigli detaljno proučiti navedene promjene. Jasno je da bi promjene u statutu mogle zahvatiti i nekadašnjeg izvršnog dopredsjednika i savjetnika Dinama Zdravka Mamića, no predsjednik Dinama Mirko Barišić potvrdio je da Mamić ostaje član kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo nijednu pravomoćnu presudu, dakle apsolutno sva, čitava stvar je u okvirima, jer tih presuda nema. Statut je to regulirao, ako bi bilo nekakvih presuda ili krivična djela on to regulira, mi ih zasada nemamo i nadam se da ih nećemo ni imati. Zdravko Mamić ostaje član Dinama i član skupštine. Nije on ni izlazio iz Dinama", rekao je Barišić nakon skupštine.

Osim Statutom, skupštinari su se bavili iznimno uspješnom Dinamovom godinom u kojoj je zagrebački klub osigurao proljeće u Europi te dominirao hrvatskim prvenstvom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo