RASPAD SISTEMA / Barcelona je u ogromnoj krizi kojoj se ne nazire kraj: Otkazao im glavni sponzor, a što tek Koeman priča o predsjedniku...

Image
Foto: Profimedia

Unatoč tome, Barcelona ima na stolu nekoliko sponzorskih ponuda i nadaju se da će sklopiti bolje ugovore

13.9.2021.
15:27
Profimedia
VOYO logo

Trener Barcelone Ronald Koeman u intervjuu, koji je objavljen proteklog vikenda na jednoj nizozemskoj televiziji, izjavio je da zahvaljujući njemu klub ima budućnost. 

Pritom je govorio o mladim igračima Barce. "Nije tu u pitanju samo Pedri. Ima još četiri ili pet igrača u dobi od 18 i 19 godina koji će biti fantastični nogometaši ovog kluba za tri ili četiri godine", izjavio je Koeman. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu je govorio i o odnosima sa predsjednikom kluba Joanom Laportom i čini se da nizozemski trener nije zadovoljan Laportinim ponašanjem, posebice sa medijskim istupima u kojima Laporta govori o produženju ugovora ako Koeman zadovolji određene uvjete glede napretka kluba. 

Koeman je također kazao da će trebati dvije godine da se Barcelona ponovno može financijski natjecati sa klubovima kao što su Manchester City i Chelsea. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODBILI IH SAMO TAKO /

Ovo je čista tragikomedija. Barcelona je PSG-u ljetos poslala ponudu za Neymara, pogledajte koliko su nudili

Image
ODBILI IH SAMO TAKO /

Ovo je čista tragikomedija. Barcelona je PSG-u ljetos poslala ponudu za Neymara, pogledajte koliko su nudili

Otkazao im glavni sponzor

Kriza se nazire i na drugim poljima. Japanska kompanija za internetsku trgovinu Rakuten odlučila je prekinuti suradnju s Barcelonom kao glavni sponzor na dresu kluba i time je još više povećala brige predsjednika kluba Joana Laporte, objavili su španjolski mediji. 

Rakuten i Barcelona počeli su suradnju 2017. potpisavši trogodišnji ugovor po kojem je japanska kompanija plaćala 55 milijuna eura po sezoni za sponzorski natpis na dresu. U listopadu 2020. ugovor je produžen, ali je sponzorski iznos smanjen na 30 milijuna eura godišnje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sponzorski natpis na rukavu dresa, na kojem se reklamira turski proizvođač bijele tehnike Beko, također će biti promijenjen. 

Unatoč tome, Barcelona ima na stolu nekoliko sponzorskih ponuda i nadaju se da će sklopiti bolje ugovore.  Također, šuška se o tome da bi klub mogao prodati prava za ime stadiona Camp Nou i tako doći do dodatnih financijskih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo