RUPA BEZ DNA / Messi će opet proplakati kada ovo vidi. Barcelona dužna 1.35 milijuna eura, a sada diže kredit na još 1.5 milijardi i evo u što će ih uložiti

Image

Prošlu su sezonu završili s golemih 451 milijunom eura minusa

7.10.2021.
11:59
VOYO logo

Barcelona je ovoga ljeta šokirala svijet i to ne s jednom viješću već s dvije i to poprilično bombastične. Prva je bila ta da ipak neće zadržati Lionela Messija, najvećeg igrača tog kluba svih vremena, a paralelno s time objavili su i zašto ga neće zadržati.

Naime, druga vijest koja je prenerazila javnost bila je ta da je Barcelona čak 1.35 milijardi eura u dugu i da ih je zbog toga žestoko nagazio i FFP, te da su posljedično morali drastično smanjivati plaće najskupljim igračima, morali su prisilno prodavati neke igrače i na koncu morali su se riješiti Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlu su sezonu završili s golemih 451 milijunom eura minusa, a doznalo se i kako su u samo tri protekle godine povećali budžet za plaće za čak 61 posto, za menadžment golemih 56 posto, a troškovi kluba uvećani su za, pazite sada, šesto posto.

E sada. Te je informacije potvrdio i prezentirao izvršni direktor Barcelone, Ferran Reverter, ali je usput najavio i nešto gotovo nevjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klubu će trebati oko pet godina da se oporavi od onoga što je prošla uprava napravila. Svi ovi troškovi povećavali su se bez odobrenja skupštine kluba i ljudi su ih radili na svoju ruku. Igrače se kupovalo i davali su im se ogromni ugovori iako se znalo da se te obveze neće moći plaćati", rekao je Reverter, ali nije kazao hoće li kazneno goniti one koji su klub doveli na ivicu stečaja.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Idu u novi dug

I onda je Reverter najavio da će Barcelona ponovo krenuti u nova ulaganja i to golema, ali bi ona, kao, klubu trebala donijeti i veliku zaradu. Kazao je kako će od skupštine tražiti odobrenje traženja kredita u iznosu od milijardu i pol eura i to za izgradnju novog sportsko-poslovnog kompleksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština bi zahtjev trebala izglasati na sjednici koncem godine, a očekuje se kako će već u siječnju biti potpisani predugovori te da će zahtjev za kredit biti službeno podnesen.

Inače, nije neka novost da se Barcelona sprema graditi novi kompleks i da planira renovaciju Camp Noua. Prvotni projekt iznosio je 600 milijuna eura i trebao je biti gotov ove godine, ali to je u međuvremenu propalo i sada je projekt vrijedan milijardu i pol eura. Rekonstrukcija stadiona stajat će 900 milijuna eura, a ostatak će se trošiti na novu dvoranu, novi stadion za omladinski pogon i još dodatnu infrastrukturu. Projekt bi trebao biti gotov 2025. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo