LIGA PRVAKA / Barca ne tako lako do svoje treće pobjede, a Ivanušec je s Feyenoordom utvrdio gradivo protiv Lazija

Image
Foto: profimedia

Sve do kraja Barcelona je opasno živjela. Za 2-2 je mogao zabiti i Bondar u 90. minuti, ali je domaćin ipak sačuvao gol prednosti

25.10.2023.
20:58
profimedia
VOYO logo

Nogometaši Barcelone i dalje su savršeni u skupini H Lige prvaka, treću su pobjedu upisali u trećem kolu nakon 2-1 na domaćem terenu protiv Šahtara.

Image
ŽESTOKO KAŽNJENI /

UEFA udarila po BiH: U gostima će sljedeći put biti bez navijača, a ni doma im tribine neće biti popunjene

Image
ŽESTOKO KAŽNJENI /

UEFA udarila po BiH: U gostima će sljedeći put biti bez navijača, a ni doma im tribine neće biti popunjene

Od početka je Barcelona nametnula kvalitetan ritam, pritisnula suparnika i tražila brzi pogodak. No, uvodne nalete gosti iz Donjecka su odbili, kao i što su prve prave prilike Fermina Lopeza i Joaa Cancela ostale neiskorištene, ali onda je gostujuća obrana popucala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti je Fermin Lopez ostao sam, ali je pogodio okvir vrata. Lopta se odbila do Ferrana Torresa koji je iz voleja zakucao u mrežu za 1-0 Barcelone. Od početka se igralo stalno na gostujućoj polovici, a nakon prvog brzo je uslijedio novi pogodak Katalonaca. Tada, u 36. minuti, odlično je s vrha šesnaesterca pucao Fermin i pogodio za 2-0.

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Barcelona smirila svoje napade, a Šahtar je došao do zraka te smanjio u 62. minuti kada je strijelac bio Sudakov. Taj gol je potpuno oslobodio gostujuće igrače koje je po prvi puta vodio novi trener Marino Pušić. Nizao je Šahtar šanse, a najbolju za izjednačenje je imao Stepanenko u 82. minuti.

Sve do kraja Barcelona je opasno živjela. Za 2-2 je mogao zabiti i Bondar u 90. minuti, ali je domaćin ipak sačuvao gol prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/7adf339e-6844-11ee-8ea3-c61e23d3c84f/original

Barcelona na vrhu ljestvice ima devet bodova, dok su na tri Porto i Šahtar, s tim da Portugalci imaju utakmicu manje. Belgijski Antwerp je bez bodova.

U skupini E Feyenoord je pred svojim navijačima u Rotterdamu svladao rimski Lazio 3-1. Time je nizozemski prvak na ljestvici preskočio Lazio i privremeno zasjeo na tron. Ima šest bodova, po četiri imaju Lazio i madridski Atletico koji ima utakmicu manje. Celtic je posljednji bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda se prvo poluvrijeme u Rotterdamu nije odigralo u žestokom ritmu nešto bolji Feyenoord je sve naplatio s dva pogotka. Meksikanac Santiago Gimenez je pogodio suparničku mrežu u 31. minuti, kada se lijepo oslobodio suparničkog igrača, a u nadoknadi prvog dijela za 2-0 je precizan bio Ramiz Zerrouki.

Utakmica je zaključena u 74. minuti kada je Gimenez zabio svoj drugi pogodak za 3-0. U 83. minuti Lazio je došao do počasnog gola kojeg je s bijele točke dao Pedro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba naglasiti kako se na terene vratio hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec koji je za Feyenoord zaigrao od 78. minute.

Spektakularni FNC 13 na rasporedu je 4. studenoga, a revanš Croate i Vase usred Beograda pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo