KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA /

Prošle godine šokirali su Dinamo, a sada se osramotili protiv kluba iz Andore

Image
Foto: Profimedia

U gostima su slavili, a onda kod kuće doživjeli šok u samoj završnici

16.7.2024.
19:32
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Ballkanija na neslavan su način završili svoj kvalifikacijski put prema Ligi prvaka. Prvak Kosova ispao je već u prvom pretkolu od Santa Colome koju je u gostujućoj utakmici svladao s 2-1, da bi na domaćem terenu tu prednost ispustio u nevjerojatnoj drami.

Image
RAZVEZAO JEZIK /

Rodri na proslavi svojatao drugu državu, sada mu spremaju tužbu?

Image
RAZVEZAO JEZIK /

Rodri na proslavi svojatao drugu državu, sada mu spremaju tužbu?

Već u 36. minuti utakmice izravni crveni karton dobio je Adetunji što je otežalo situaciju domaćinu. Kada se činilo kako će Ballkani izdržati do kraja unatoč igraču manje, gostujući igrač Mohedano zabio je u sudačkoj nadoknadi i izborio produžetak za klub iz Andore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 102. minuti novi šok - Paragvajac De Jesus poentirao je i podebljao prednost Santa Colome, a Ballkani je u 109. minuti smanjio na 1-2. Upravo je tim rezultatom završen susret nakon 120 minuta igre te se prionulo izvođenju jedanaesteraca.

Mirniji i precizniji bili su igrači Santa Colome, a u sedmoj seriji udarac Thaqija nije zatresao mrežu te je društvo iz Andore moglo početi slaviti. U drugom pretkolu igrat će protiv Midtjyllanda, a Ballkani će europski put nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Ballkani je protekle dvije sezone senzacionalno izborio igranje u skupinama Konferencijske lige u kojima je marljivo skupljao bodove, a u listopadu 2023. godine svladali su i Dinamo s 2-0. Plavi su se Kosovarima ipak osvetili u posljednjem kolu skupine s 3-0, ali taj poraz na Kosovu svakako je ostavio gorak okus u ustima navijača zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo