Zvijezda Bayerna vidno potresena: 'Kažnjeni smo, idem se isplakati"

Vidno oduševljeni Madriđani nakon velike pobjede protiv Bayerna u Allianz Areni isticali su zasluženost prolaska u finale te momčadsku pobjedu protiv velikog protivnika.

30.4.2014.
8:51
VOYO logo

Gareth Bale je napokon u prilici boriti se za trofeje. U Tottenhamu za to nije imao šansu, reprezentacija Walesa je daleko od europskog vrha i sada je napokon u prilici ostvarivati velike rezultate.

"Ovo je fantastičan rezultat za nas. Naporno smo radili, smislili pravu taktiku i zaslužili pobjedu. Sretni smo što smo u finalu, ali pred nama je još jedna utakmica i želimo otići do kraja. Upravo zato sam došao u najveći klub svijeta", želim osvajati trofeje i pobjeđivati u velikim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da će Bayern ostaviti, kao i uvijek, puno prostora za kontranapade što nama jako odgovara. Imamo vrlo brze igrače i možemo to iskoristiti", dodao je Bale.

Neočekivani dvostruki strijelac za Real bio je Sergio Ramos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo ostavili srce na travnjaku. Ulaskom u finale ostvario sam san, nikada nisam otišao tako daleko", dodao je branič Madriđana.

Bavarci su se tako oprostili od naslova prvaka Europe. Na kraju su morali priznati kako je Real bio bolji protivnik i kako Madriđani ipak odlaze zasluženo u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počasni predsjednik Bayerna Franz Beckenbauer smatra kako je to bio jedan od onih loših dana.

"Bio je to jedan od onih dana kada vam ništa ne polazi za nogom, a protivniku sve ide. Sve čestitke Real Madridu, igrao je jako dobro i apsolutno je zaslužio mjesto u finalu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među boljima u dresu Bayerna bio je kapetan Philipp Lahm, međutim malo je to značilo Bavarcima.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaranje je ogromno. Nismo igrali taktički dobro, bili smo preotvoreni. Dok smo prvu utakmicu imali pod kontrolom, danas smo im previše toga dopustili. To nije naš način igre, igrali smo onako kako je Realu najviše odgovaralo."

Arjen Robben smatra kako se ovaj poraz treba što prije zaboraviti i okrenuti se prema finalu Kupa protiv dortmundske Borussije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo kažnjeni, ali moramo podići glave jer nas očekuje veliki dvoboj protiv Borussije u Berlinu. Razbijeni smo sa 4:0, trebamo to prihvatiti, isplakati se, otići kući i nastaviti dalje."

Real Madrid je projurio uzvratnim susretom polufinala Lige prvaka razbivši Bayern s visokih 4:0 i s ukupnih 5:0 prošao je u finale. Tamo neće moći računati na Xabija Alonsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonso je uz Sergija Ramosa i Asiera Illarramendija bio jedan od igrača kojem je prijetio neigranje u finalu zbog kartona i jedini je zaradio javnu opomenu.

Dogodilo se to u 38. minuti kada je Pedro Proenca pokazao žuti karton Alonsu zbog prekršaja nad Bastianom Schweinsteigerom unatoč molbama igrača Reala da ga se poštedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonsu je tako suspenzija poremetila slavlje zbog prolaza, a posebno sretan bit će Cristiano Ronaldo koji je sada usamljen na ljestvici strijelaca u europskim kupovima u jednoj sezoni.

Lionel Messi i Jose Altafini dosad su bili na vrhu s po 14 pogodaka, no Ronaldo ih je s ova dva gola potisnuo na drugo mjesto i sada na kontu ima 16 pogodaka, brojku koju može popraviti u lisabonskom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo