BAKA NAPOKON SLAVI: / Nakon što ga je Hajduk u tome onemogućio, legendarni Slišković stigao do prvog trenerskog naslova

Image
Foto: Screenshot
30.5.2017.
8:08
Screenshot
VOYO logo

"Prvi je, ipak ne računam onaj Hajdukov jer ga službeno nisam osvojio, smijenili su me nekoliko kola prije kraja. To je stara priča, ali naravno da smatram kako imam za njega zasluga, baš kao što i za ovaj imaju zasluga moji prethodnici. Radujem mu se jer je prvi, a nadam se da neće biti i zadnji. Nakon 20 godina trenerske karijere", kazao je popularni Baka za 24sata.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubu sada slijede kvalifikacije za Ligu prvaka, a Slišković, čvrsto s nogama na zemlji, na tu temu kaže:

"Rijetko tko u BiH može nešto napraviti u LP-u, možda može proći jedno kolo, eventualno s dobrim ždrijebom još jedno... Nismo se mi na to nešto posebno ni fokusirali. Cilj je sljedeće dvije godine pomladiti momčad, napraviti prepoznatljivu igru, iskorak, pa tad pokušati osvojiti naslov i napraviti nešto u Europi. Žao mi je što ovi naši klubovi iz regije ne uspijevaju napraviti iskorak jer ovo podneblje ima toliko talenta, pogotovo nogometaša. Nažalost, svima su problem financije. Liga bivše Jugoslavije bila je među pet najjačih u svijetu. Upravo zato što igrači do 28. godine nisu smjeli u inozemstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je opisao ono što najviše razlikuje hrvatski i BiH nogomet:

"Infrastruktura, organizacija i novac su na strani hrvatskih klubova. Ako izuzmete Dinamo, Rijeku i Hajduk, ovo ostalo je ‘li-la’. Kad bi se našli na neutralnom terenu, ne mogu reći da bi Belupo dobio Zrinjskog. Ali usporediti prvake u ovom trenutku, Rijeku i Zrinjskoga, to je apsurd. Nemamo ni kvalitetu, ni organizaciju, ni novac kao oni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo