BABO ODIGRAO UTAKMICU KARIJERE I ZA KOŠ OSTAO KRATAK VELIKOG REKORDA: / Svi su ostali u sjeni sjajnog Hrvata

Image
Foto: AFP

Nije srušio rekord karijere po broju koševa, ali ovakvu utakmicu svejedno ne pamti

25.3.2019.
8:06
AFP
VOYO logo

Bojan Bogdanović odigrao je možda i najbolju utakmicu karijere iako nije srušio rekord po broju koševa. Najbolji hrvatski igrač postigao je 26 poena u prvom poluvremenu (rekord karijere za poluvrijeme), ukupno 35 (13-16, trica 5-6, sl. bacanja 4-4) i to kroz samo tri četvrtine, u posljednjoj uopće nije niti ulazio u igru.

To je drugi najveći zbroj poena za Bogdanovića ove sezone (ranije je ubacio 37). Pridodao je šest skokova, tri asistencije i jednu osvojenu loptu. Nakon četiri uzastopna poraza na turneji po Zapadu, Pacersi su jedva dočekali povratak kući i to protiv momčadi od koje su tijesno poraženi upravo na početku tog puta po snažnijoj konferenciji. Nikola Jokić bio je najbolji u poraženom sastavu s 19 koševa, 11 skokova i osam dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večer nakon što su nadoknadili minus od 18 poena protiv Bostona, Charlotte Hornetsi šokirali su još jednu veliku momčad s Istoka, ovoga puta pali su Raptorsi. Dwayne Bacon je predvodio pobjedničku momčad s učinkom karijere od 20 poena, Walker je pridodao 15 uz 13 dodavanja. Leonard je s 28 koševa i devet skokova bio najbolji kod Raptorsa.

Warriorsi se vratili na vrh Zapada

Boston je, pak, nakon šokantnog poraza kod Hornetsa posustao i kod kuće, ovoga puta protiv San Antonio Spursa. Spursi su u posljednjoj četvrtini vodili čak 25 razlike, a dominantnu izvedbu prezentirao je LaMarcus Aldridge s 48 poena i 13 skokova. Bostonu je ovo četvrti poraz u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriorsi vratili su se na vrh Zapada nakon pobjede protiv Pistonsa. Steph Curry ponovno je bio u sastavu nakon utakmice odmora, ubacio je 26 poena, pratio ga je Klay Thompson s 24. Warriorsi su postali prva momčad u konferenciji koja je zabilježila 50 pobjeda ove sezone.

Houston Rocketsi su uz 28 poena Jamesa Hardena lako prošli gostovanje u New Orleansu, istovremeno po sedmi put zaredom izborili su nastup u doigravanju. LeBron James upisao jetriple-double, a Los Angeles Lakersi svladali su u obračunu kalifornijskih momčadi, Sacramento Kingse koji su još jedina preostala momčad izvan top osam na Zapadu s izgledima za plasmanom u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi rezultati:

New York-LA Clippers 113:124 Milwaukee-Cleveland 127:105 Indiana-Denver 124:88 Toronto-Charlotte 114:115 New Orleans-Houston 90:113 Boston-San Antonio 96:115 Golden State-Detroit 121:114 LA Lakers-Sacramento 111:106

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo