KATALONIJA SLAVI / Autogol presudio El Clasico: Ni Modrić nije mogao pomoći Realu da izbjegne poraz

Image

U drugom polufinalnom paru Osasuna je u srijedu na domaćem terenu svladala Athletic Bilbao s minimalnih 1-0.

2.3.2023.
23:15
VOYO logo

U prvom susretu polufinala španjolskog nogometnog Kupa kralja Barcelona je na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid sa 1-0. Uzvrat je 5. travnja na Camp Nou.

Nakon što je Barcelona već osvojila španjolski Superkup, a u Primeri ima velikih sedam bodova prednosti ispred Reala, Kup Kralja je treća domaća "bojišnica" na kojoj bi Katalonci mogli biti bolji od najvećeg suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to čvrsta i tvrda, u pojedinim trenucima i nervozna utakmica bez previše pravih prilika, a susret je odlučio autogol Edera Militaoa u 26. minuti.

Još dva El Clasica do kraja sezone

Bio je to 252. natjecateljski "El Clasico", pri čemu treći ove sezone. U listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3-1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. Večeras je Barca slavila sa 1-0, a do kraja sezone još će igrati dva puta. U prvenstvu 19. ožujka, te u uzvratnom susretu Kupa 5. travnja. Oba dvoboja bit će na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je aktivnije otvorio susret i već u 12. minuti vidjeli smo prvi pogodak na utakmici, no slavlje domaćih navijača kratko je trajalo jer je strijelac Karim Benzema bio u zaleđu. Tri minute kasnije zaprijetio je Benzema, ali je njegov udarac blokiran.

Barca je povela u 26. minuti praktički iz prve prave prilike na utakmici. Gosti su "ukrali" loptu Camavingi, Torres je uposlio Kessiea koji je ušao u kazneni prostor i pucao, Courtois je obranio, ali je lopta pogodila Edera Militaoa i Nachu kroz noge ušla u gol. Suci su označili zaleđe, ali je VAR pokazao kako je pogodak regularan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić zamijenjen

Do kraja poluvremena Real je pokušavao, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti katalonska vrata.

Prvo uzbuđenje u nastavku vidjeli smo u 49. minuti kada je Vinicius Junior pucao, ali je njegov udarac bio blokiran. Tri minute kasnije zaprijetio je Camavinga, ali je lopta završila daleko iznad gola. U 65. minuti Daniel Carvajal je uputio opasan ubačaj pred Barcelonina vrata, ali je Marc-Andre ter Stegen bio spreman. Real je dominirao i pritiskao, ali bez konkretne završnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonci su prvi put u nastavku zaprijetili u 72. minuti, Franck Kessie je bio u dobroj poziciji, ali je pogodio suigrača. Novo uzbuđenje vidjeli smo u 79. minuti, no Modrićev šut je obrambeni igrač blokirao klizećim startom. Posljednju priliku imao je Real, u 90. minuti je pucao Rodrygo, ali pored gola.

Modrić je igrao do 84. minute kada je umjesto njega u igru ušao Alvaro Rodriguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su Real i Barca 12 puta međusobno igrali u polufinalu nacionalnog Kupa. Možda i "najluđe" polufinale u povijesti "Copa del Rey" odrigrano je 1916. godine kada su Real Madrid i Barcelona odigrali čak četiri utakmice kako bi se doznao finalist.

Osasuna porazila Athletic

U prvom susretu Barca je pobijedila sa 2-1, no Real je uzvratio trijumfom 4-1. Po tadašnjim pravilima nije se gledala razlika pogodaka, a kako je svaka momčad imala po jednu pobjedu, igrao se treći susret. Bila je to fantastična utakmica koja je nakon produžetaka završila 6-6, a "Kraljevski klub" je izjednačio u 119. minuti golom Santiaga Bernabeua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nije bilo pobjednika, igrao se i četvrti susret u kojem je Real slavio sa 4-2 nakon produžetaka. Zanimljivo, "Kraljevski klub" je u finalu izgubio od Athletic Bilbaoa sa 0-4.

U drugom polufinalnom paru Osasuna je u srijedu na domaćem terenu svladala Athletic Bilbao s minimalnih 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini pogodak postigao je 21-godišnji marokanski napadač Ezzalzouli koji je početkom drugog poluvremena, u 47. minuti, svladao Agirrezabalu.

Hrvatski napadač Ante Budimir počeo je utakmicu za Osasunu te je igrao do 71. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica u Bilbau, na San Mames stadionu, igra se 4. travnja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo