Povratak s priprema / Australka Laura Špiranović pojačanje je ŽNK Splita: 'Glavni nam je cilj osvojiti naslov prvakinja'

Svestranu Lauru osim nogometa zanima i moda. Sa sestrom je pokrenula brend koji proizvodi ženske dresove

4.3.2019.
20:00
VOYO logo

Osvježenje je stiglo podno Marjana, u ženski nogometni klub Split. 27-godišnja Laura Špiranović, rodom Australka hrvatskih korijena, došla je kao veliko pojačanje uoči nastavka sezone. Potječe iz poznate sportske obitelji, hrvatski tek uči, sluša Olivera i Severinu i voli jesti ribu. Ali ono najvažnije - cilj joj je naslov prvakinja napokon donijeti u Split.

"Ovo je moj treći tjedan u Splitu. Nogomet igram jako dugo i tražila sam novi izazov, iskustvo igranja u nekoj drugoj ligi, u Engleskoj, Americi ili Hrvatskoj. Odlučila sam se za Hrvatsku zbog svojih korijena i prilike da budem u drukčijoj sredini", rekla je Laura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanke imaju velike ambicije ove sezone. Upravo su se vratile s priprema u Turskoj i pokušat će s trona srušiti nedodirljive Osječanke koje ženskim nogometnom u Hrvatskoj vladaju dugih 12 godina. 

"Glavni cilj je pomoći momčadi da osvoji ligu. Svi govore o borbi s Osijekom, no moramo se dobro pripremiti za svaku utakmicu, tako je to u nogometu", kaže Laura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laura je od malena sanjala da postane nogometašica. Nije ni čudno jer potječe iz nogometne obitelji. Njezin djed došao je u Australiju pedesetih godina, a najpoznatiji član je stariji brat Matthew koji je igrao u Bundesligi.   

"Moj brat igra za australsku reprezentaciju, a sestra je sada više fokusirana na svoj posao, no jednom na tjedan igra futsal", kaže Laura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svestranu Lauru osim nogometa zanima i moda. Sa sestrom je pokrenula brend koji proizvodi ženske dresove. 

"Jako mi je stalo do toga da žene budu ravnopravne u sportu. Tijekom svog iskustva u nogometu vidjela sam da se žene ne osjećaju ugodno u dresovima koji su kreirani za mušarkce. Oni su napravljeni za mušku fizionomiju, a ne žensku. Žene gube koncentraciju na to da namjeste rukave ili slično umjesto da se fokusiraju na nogomet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada nije u Parku mladeži Laura uči hrvatski, sluša Olivera i Severinu i druži se s prijateljima, a voli, kaže, obilaziti i riblje restorane.    

"Moj pradjed je bio ribar tako da volim riblja jela, brudet, lignje na žaru, uglavnom sva jela od ribe. " 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Poljudu još nije bila, ali zato zna sve o hrvatskoj reprezentaciji. 

"Pratila sam Svjetsko nogometno prvenstvo prošle godine. Oni su napravili sjajne stvari. Moj omiljeni igrač je Luka Modrić."

Zaljubljena u nogomet i Hrvatsku, Laura se nada da će sa Splitom napraviti dobar rezultat i ostati duže od jedne sezone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo