ATLETICO NA TRONU: / Bajka 'južnoameričkog Leicestera' nije imala sretan kraj

Image
Foto: AFP, LUIS ACOSTA

Nogometaši kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Cope Libertadores, južnoameričke inačice Lige prvaka.

28.7.2016.
9:14
AFP, LUIS ACOSTA
VOYO logo

Momčad koju vodi Reinaldo Rueda, bivši izbornik Kolumbije, Hondurasa i Ekvadora, u uzvratnom finalnom dvoboju na svom terenu svladala ekvadorski Independiente del Valle s 1-0 što joj je uz 1-1 iz prve utakmice bilo dovoljno da podigne pobjednički pehar. Za Atletico je ovo drugi naslov u klupskoj povijesti, a prvi je put na južnoameričkom tronu bio 1989. godine.

Tek šest godina u prvoj ligi

Jedini pogodak na utakmici postigao je Miguel Angel Borja već u devetoj minuti kada je dobro reagirao na odbijenu loptu nakon što je udarac Macnellyja Torresa zaustavila vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Independiente del Valle najveće je iznenađenje ovogodišnje Cope, a lokalni su ga mediji nazivali južnoameričkim Leicesterom. Taj klub je tek prije šest godina prvi put u povijesti ušao u prvu ekvadorsku ligu, a dosad nije osvojio nijedan trofej. Bajka Independientea u Copi Libertadores zahvaljujući Atleticu ipak nije imala sretan kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo