RADI SE PUNOM PAROM / UEFA će određenim klubovima omogućiti korištenje stajaćih tribina, a odlučeni su i stadioni domaćini budućih finala

Image
Foto: Profimedia

Stadion Jose Alvalade na kojem domaće utakmice igra Sporting, a ima kapacitet za više od 50.000 gledatelja, ugostiti će utakmicu u kojoj će se odlučivati o naslovu pobjednica Lige prvakinja za 2025. Već prije je određeno da će finale sljedećeg izdanja Lige prvakinja biti odigrano 2024. u španjolskom Bilbau

28.6.2023.
18:38
Profimedia
VOYO logo

Udruga europskih nogometnih saveza (UEFA) odredila je Atenu i Wroclaw za domaćine sljedeća dva finala Konferencijske lige, priopćili su u srijedu iz sjedišta krovne europske nogometne organizacije u Nyonu.

Image
BIZARNO /

Ništa od spektakla hrvatskih klubova sa Starom damom? Juventusu se baš i ne igra Konferencijska liga, a UEFA bi ih mogla izbaciti

Image
BIZARNO /

Ništa od spektakla hrvatskih klubova sa Starom damom? Juventusu se baš i ne igra Konferencijska liga, a UEFA bi ih mogla izbaciti

Konferencijska liga, najmlađe klupsko natjecanje za nogometaše pod Uefinim okriljem, svog će sljedećeg pobjednika dobiti 2024. na novom stadionu AEK-a u Ateni. Godinu dana poslije finale će biti odigrano u poljskom Wroclawu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Uefe će prema Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) biti poslan prijedlog novog formata europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nogometaša 2026. Prema tom bi formatu 16 europskih predstavnika za turnir koji će zajednički organizirati SAD, Kanada i Meksiko bilo dobiveno kroz natjecanje u skupinama i u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Izravno bi se na SP 2026. kvalificirali pobjednici 12 skupina koje bi se sastojale od četiri ili pet reprezentacija. Grupna faza kvalifikacija bi se odigravala u razdbolju od ožujka do studenog 2025. Drugoplasirane reprezentacije, njih 12, te četiri najbolje reprezentacije iz Lige nacija 2024./2025. koje se nisu stekle pravo to pravo kroz kvalifikacije, sudjelovale  bi u ožujku 2026. u doigravanju za preostala četiri mjesta.  

Izvršni odbor Uefe odlučio je i da će sljedeće sezone klubovi iz Njemačke, Francuske i Engleske na svojim utakmicama u europskim natjecanjima moći koristiti dijelove tribina s mjestima za stajanje, kao što ih koriste u domaćim natjecanjima. Radi se o pokusnom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od te bi odluke najviše koristi mogao imati njemački prvoligaš Union Berlin, u čijem dresu nastupa hrvatski reprezentativac Josip Juranović, jer bi za nastupe u Ligi prvaka mogao koristiti svoj stadion An der Alten Foersterei koji ima kapacitet za 22.000 gledatelja, ali čak njih 18.395 je predviđeno samo za stajanje. U suprotnom, Union bi domaće utakmice u elitnom europskom natjecanju igrao na berlinskom Olimpijskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo