Asanović otkrio kako se Bilić spasio od otkaza

'Ma, da smo bili tada u Hrvatskoj, ostavka bi bila neizbježna. A prekretnica je bila sama utakmica. Igrači su se bacali na glavu, dali sve od sebe', prisjetio se najbliži Bilićev suradnik 2009.

14.6.2011.
22:45
VOYO logo

Aljoša Asanović rado se prisjeća zajedničkih početaka sa Slavenom Bilićem u mladoj reprezentaciji, a uspješnu su suradnju kasnije nastavili i u najboljoj selekciji.

"Nekoliko smo puta zajedno popili piće te 2004. godine, shvatili da imamo iste ideje o nogometu i krenuli smo u avanturu s mladom reprezentacijom. Ma, družili smo se mi i prije, razgovarali, ali to je tada postalo malo intenzivnije. Šteta što smo naišli na Srbiju, nije bilo ni Slavena, jer je bio u bolnici... Nismo otišli na Europsko prvenstvo, ja sam vodio utakmice, bio isključen. I to je neiskustvo. Puno je bilo onih koji su mi savjetovali da ne priznam pogrešku. Ma, ja sam kriv, ostavio sam igrače kad sam im bio najpotrebniji", prisjetio se proslavljeni član Vatrenih za sportski tjednik Max.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A od 2006. godine ovaj je dvojac za kormilom najbolje nacionalne momčadi u Hrvata. U jednom su trenutku bili na vrhu, mogli su u Hrvatskoj raditi što su htjeli, pa su stigli do samog dna kada je palac bio okrenut prema dolje. Dotaknuli su nebo u vrijeme EP-a u Austriji i Švicarskoj, a dno nakon što Hrvatska nije otišla na SP u Južnu Afriku.

"Kad dotaknete nebo, neizbježno je da nakon toga slijedi pikiranje na glavu. Upoznali smo dvije strane, onu euforičnu i onu kada ne postignete rezultat", govori Aljoša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se osvrnuo na dane velike drame kada je bilo upitno hoće li reprezentativni stožer uopće preživjeti kvalifikacijski neuspjeh u pohodu na SP 2010.

Uoči Astane i susreta s Kazahstanom, posljednje utakmice u kvalifikacijama, Slaven Bilić je već bio bivši...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, da smo bili tada u Hrvatskoj, ostavka bi bila neizbježna. A prekretnica je bila sama utakmica, željeli smo pobijediti po svaku cijenu, da vidimo vjeruju li nam igrači. Igrači su se bacali na glavu, dali sve od sebe. U svlačionici smo vidjeli 20 igrača čija su lica govorila da žele da ostanemo", objasnio je Asan i odgovorio na pitanje hoće li Hrvatska otići na EURO 2012.

"Uvjeren sam da hoćemo. A nakon EP-a neka dođe netko drugi i nastavi naš posao", zaključio je Bilićev najbliži suradnik u razgovoru za sportski tjednik Max.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Vezani članci:

arti-201105150360006 arti-201105120747006 arti-201106090923006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo