ARSENALOV TAKTIČAR UPOZORAVA: / 'Čuvajte se Henriqueza, opasan je kao Alexis Sanchez!'

Image
Foto: AFP

Za Arsenalove navijače, analizu Dinama uoči prve utakmice Lige prvaka, napravio je Michael Cox, poznati stručnjak za taktiku.

15.9.2015.
18:18
AFP
VOYO logo

"Dinamo je hrvatska verzija Arsenalove generacije Nepobjedivih. Zagrepčani su prošle sezone osvojili naslov bez izgubljene utakmice. No, kroz kvalifikacije Lige prvaka nisu bili uvjerljivi, pogotovo u obrani. Sad su ostali i bez Joze Šimunovića koji je posljednjeg dana prijelaznog roka potpisao za Celtic", napisao je Cox za službene stranice Arsenala.

'Machado ima sjajan udarac'

"Očekujem duboku formaciju 4-5-1 koja bi mogla dosta 'naživcirati' Arsenal. U sredini su pokretljivi veznjaci Arijan Ademi i Paulo Machado koji ima sjajan udarac. Dinamo ima odlične krilne napadače, Alžirca Soudanija i Marka Pjacu", dodao je Cox i upozorio posebno na najboljeg Dinamovog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Henriquez zna kako pobjeći svojim čuvarima'

"U napadu prijeti bivši igrač Manchester Uniteda Čileanac Angelo Henriquez. Na Copa Americi često je bio zamjena za Alexisa Sancheza. Dok je igrao za Universidad de Chile, Henriqueza su i uspoređivali sa Sanchezom, no kroz karijeru je postao pravi igrač kaznenog prostora. Vrlo je opasan i neugodan, obrana Arsenala ne smije ga ni jednog trenutka ispuštati iz vida. Zna kako pobjeći svojim čuvarima, dobro reagira na ubačaje, iako je visok tek 178 centimetara", napisao je Cox u svojoj analizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo