ARSENAL VIŠE NE ŠKRTARI NA POJAČANJIMA: / Za rekordnu svotu u London stigao igrač kojeg je htio i Niko Kovač

Image
Foto: Profimedia, AFP

Najskuplje pojačanje Topnika sletjelo na Emirates

1.8.2019.
17:52
Profimedia, AFP
VOYO logo

Engleski prvoligaš Arsenal u četvrtak je srušio rekord i u svoje redove doveo najskuplje pojačanje u povijesti, 24-godišnjeg krilnog napadača iz Obale Bjelokosti Nicolasa Pepea iz francuskog Lillea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako iznos nije službeno potvrđen, nagađa se kako je riječ oko 80 milijuna eura.

Prioritet ispunjen

"Transfer vrhunskog krila bio je jedan od naših prioriteta i oduševljen sam što smo ga doveli", rekao je trener Topnika Unai Emery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pepe je prošlih sezona svojim igrama u Francuskoj oduševio nogometnu javnost i već ga se neko vrijeme povezivalo s transferom u nekog europskog velikana. Spominjao se interes Bayern Munchena, Manchester Cityja, Liverpoola, Napolija i mnogih drugih, a u borbi za njegov potpis bili su najuspješniji Topnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov dolazak predstavlja veliko pojačanje Topnicima u borbi za vrh tablice kojim posljednje dvije sezone dominira Manchester City na čelu s ponajboljim trenerom na svijetu Pepom Guardiolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topnici su ranije ovog tjedna objavili kako su doveli veznog nogometaša Real Madrida Danija Ceballosa na jednogodišnju posudbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji afrički igrač

Do sada je najskuplji igrač u povijesti Arsenala bio Pierre-Emerick Aubameyang. "Topnici" su za gabonskog napadača u siječnju prošle godine Borussiji Dortmund platili 60 milijuna eura.

Pepe je postao i najskuplji afrički nogometaš oborivši rekord Alžirca Riyada Mahreza koji je u srpnju 2018. preselio iz Leicester Cityja u Manchester City za 67 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo