ARSENAL SE SJETIO EDUARDA DA SILVE: / Na današnji dan prije deset godina suza radosnica spustila se niz obraze navijača

Image
Foto: AFP

Davno je to bilo, ali u Londonu ga ne zaboravljaju

17.2.2019.
15:23
AFP
VOYO logo

Na jučerašnji dan prije točno deset godina, podsjetio je Arsenal na svom Twitter-profilu, na travnjak se nakon teškog loma noge vratio hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva.

'Trebalo mu je samo dvadeset minuta da svoj povratak obilježi pogotkom', dodaje londonski klub u čijem je dresu zaustavljen rast karijere nogometaša koji je oduševljavao hrvatsku i svjetsku javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Užasna ozljeda

Dana 23. veljače 2008. godine Eduardo je nakon starta Martina Taylora u utakmici Arsenala protiv Birminghama pretrpio ozljedu koju je užasno i opisivati. Slomljena lijeva fibula i gležanj koji je nekontrolirano visio s noge uništili su karijeru reprezentativca koji je za Hrvatsku postigao 29 golova u 64 odigrane utakmice.

Image
Foto: AFP

Eduardo da Silva nakon stravične ozljede

Njegov dugotrajni oporavak, tvrdili su neki izvori, onemogućio je Arsenal u šansi da dohvati naslov engleskih prvaka kojeg je u konačnici uzeo Manchester United (87) ispred Chelseaja (85) i Arsenala (83).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak s dva gola

Eduardo se nogometu vratio 16. veljače 2009. godine u utakmici Cardiff Cityja u FA Cupu. Glavom je zabio u 20. minuti za vodstvo momčadi od 1-0. U konačnih 4-0 ugradio je i pogodak s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo