ARGENTINSKI VELIKAN ZBOG OGROMNOG NAVIJAČKOG INCIDENTA DOBIO NOVU KAZNU: / Ovo će River Plateu otežati put do obrane naslova

Image
Foto: JAVIER GONZALEZ TOLEDO / AFP / Profimedia

Zbog incidenta odgođena je utakmica finala prošlosezonskog Copa Libertadoresa

4.2.2020.
19:14
JAVIER GONZALEZ TOLEDO / AFP / Profimedia
VOYO logo

Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei odredio je kako argentinski nogometni velikan River Plate mora sljedeće dvije domaće utakmice u Copi Libertadores odigrati bez prisustva gledatelja zbog incidenata uoči uzvratne utakmice finala tog natjecanja 2018. godine protiv gradskog rivala boca Juniorsa, a koji su za posljedicu imali odgađanje utakmice i njezino preseljenje u Madrid.

Autobus s igračima Boca Juniorsa kamenovan je na putu prema stadionu Rivera Monumentalu pa se uzvratni dvoboj nije igrao u zadanom terminu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata skupina Cope Libertadores

Kasnije je Južnoamerički nogometni savez (CONMEBOL) odredio kako će se utakmica ipak odigrati, ali na neutralnom terenu. River je u Madridu slavio sa 3-1 što mu je uz 2-2 iz prvog susreta bilo dovoljno da po četvrti put osvojio najjače južnoameričko klupsko natjecanje.

River Plate će u ovogodišnjoj Copi Libertadores igrati u skupini s ekvadorskim LDU-om, peruanskim Binacionalom i brazilskim Sao Paulom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo