'Apokalipsa!, Bruka bruku stiže, Srpska sramota... '

Srpski mediji puni su kritika nakon što njihova reprezentacija porazom 0:1 u Sloveniji nije ispjela izboriti dodatne kvalifikacije za EP.

12.10.2011.
14:48
VOYO logo

'Sportski žurnal' u tekstu naslovljenom "APOKALIPSA" piše da se Srbija sramotnom igrom i porazom izblamirala u Mariboru.

"Petrović s momčadi koja vrijedi 196,5 milijuna eura nije uspio stići ni do kvalifikacija", piše list, dok u tekstu naslovljenom "Bruka bruku stiže" konstatiraju da je pobjeda Slovenaca još jedan čavao u lijes srpskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentaru 'Lažne patriote', list poziva predsjednika Nogometnog saveza Srbije Tomislava Karadžića da objasni zašto je na čelo reprezentacije stavio Vladimira Petrovića Pižona te da prizna jesu su reprezentativci tražili premije za odlazak na EP.

"Navodno su srpski reprezentativci uoči utakmice u Dublinu tražili premije ako protiv Irske i Italije osvoje četiri boda!", piše Žurnal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni list 'Sport' ocijenio je igru Pižonovih izabranika u tekstu pod naslovom 'Srpska sramota!'.

"Katastrofalna igra Petrovićeve reprezentacije, fatalna greška vratara Jorgačevića u 45. minutu (gol sa 40. metara) i traljavo izvedeni jedanaesterac Nemanje Vidića u 64. minuti, presudili su da Slovenija sinoć prvi put pobijedi jednu od reprezentacija iz bivše Jugoslavije", iznosi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentaru još jednog neuspješnog pokušaja srpske reprezentacije da se domogne Europskog prvenstva, 'Sport' piše da je u Mariboru nastupio "sumrak srpskog fudbala".

Dnevni list Kurir također je dao veliki značaj porazu Orlova u Sloveniji, pa je utakmici posvećena čitava naslovna strana, kojom dominira naslov "Propalovići sahranili srpski fudbal".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uredništvo lista je fotomontažom scene iz filma "Maratonci trče počasni krug" predstavilo predsjednika saveza Tomislava Karadžića, izbornika Pižona, kapetana Dejana Stankovića i tragičara Vidića, kako sahranjuju srpski nogomet.

"Prije će Srbija u Europsku uniju nego što će njeni reprezentativci na Europsko prvenstvo", konstatira list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Press se obratio reprezentativcima naslovom: "'Orlovi, sram vas bilo".

Kapetan Dejan Stanković je nakon poraza najavio da više neće nastupati za reprezentaciju, dok o istom potezu razmišlja i tragičar Nemanja Vidić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bio dogovor da ja pucam, ali želio sam preuzeti odgovornost. Ja ću snositi posljedice promašenog jedanaesterca. Da sam zabio gol, utakmica bi tekla sasvim drukčijim smjerom. Žao mi je što nikada neću igrati na europskom prvenstvu, jer ću za sljedeće kvalifikacije već biti u godinama", rekao je Vidić.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201110110412006 arti-201110080321006 arti-201110090318006

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo