NOVA HAJDUKOVA SEDMICA / Anthony Kalik ekskluzivno za RTL otkrio u kakvim se odnosima razišao s Goricom: 'Bolji sam igrač i čovjek nego prije'

Image

Kako kaže, nitko na terenu neće gristi jače od njega. Priliku da to pokaže mogao bi dobiti već večeras protiv Osijeka u prvim povratničkim minutama u najdraži mu dres

28.8.2022.
20:00
VOYO logo

Hajduk je u finišu prijelaznog roka, netom nakon ispadanja iz Europe od moćnog Villarreala doveo jako pojačanje u svoju svlačionicu. Cijeli se tjedan kuhala priča, zaoštravali odnosi između splitskog kluba i Gorice, ali naposljetku je Anthony Kalik opet obukao dres Hajduka. Godinama je u Turopolju igrao u crvenom dresu i s Hajdukovom tetovažom na nozi, a sad je opet u klubu u koji ga je srce vuklo.

"Samo mi je odlazak u Hajduk bio u glavi", rekao je Kalik u ekskluzivnom razgovoru za RTL novinaru Borisu Jovičiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam htio nigdje drugo otići'

Put do ovog transfera je bio dug i pun tenzija između klubova, ali su svi na kraju našli zajednički jezik.

"Bilo je baš ono, turbulentno dva tjedna. Hoće, neće, hoće, neće i na kraju smo uspjeli to riješiti i sve je dobro s Goricom na kraju. Kad sam čuo da me Hajduk zainteresiran to mi je jedino bilo u glavi, nisam nigdje drugo htio otići", konstatirao je Kalik u razgovoru za RTL te dodao kako vjeruje da je danas puno bolji igrač nego što je bio kada je odlazio iz Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Gotova je sapunica /

Anthony Kalik novi je igrač Hajduka! Splićani ga predstavili brutalnim videom

Image
Gotova je sapunica /

Anthony Kalik novi je igrač Hajduka! Splićani ga predstavili brutalnim videom

"Ja sam imao osjećaj da ću se jednog dana vratiti kad-tad i jako sam sretan da je došao taj trenutak i predobro mi je. Mislim da sam puno bolji igrač, ali i čovjek nego što sam bio kada sam odlazio. Uozbiljio sam se dosta, a na tome moram zahvaliti i Gorici, jer su mi dosta pomogli u ove dvije i pol godine koliko sam proveo tamo. I jako sam im zahvalan', izjavila je nova Hajdukova 'sedmica", a potom je Kalik i otkrio u kakvim se odnosima rastao sa svojim dosadašnjim klubom.

'U Gorici ću imati prijatelje za cijeli život'

"Mogu reći da je bilo emotivno. Proveo sam lijepe dvije i pol godine tamo i imat ću u Gorici prijatelje za cijeli život", kaže Kalik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony je u Hajduk došao s osamnaest godina iz australskih Marinersa, ali se nije uspio nametnuti pa je iskustvo skupljao na posudbama u Sydneyu i Rudešu. Afirmacija je stigla u Gorici za koju je u dvije i pol godine skupio 68 nastupa, 12 golova i 9 asistencija. U Hajduku se vraća kao broj 7 po uzoru na Tonija Kukoča, jer baš poput njega želi osvojiti sve što se osvojiti da, a po njegovu scenariju, savršeno bi bilo krenuti prvenstvom i skidanjem Dinama s trona.

"Ja mislim da sigurno jesmo. To su momci već dokazali prošlu godinu i mislim da samo trebamo radit i nastavit na to što su sve stvorili. Dinamo kao Dinamo, stvarno jako dobra ekipa, evo ušli su u Ligu Prvaka, svaka im čast, čestitam, ali mislim da ćemo baš biti tu, za borbu za vrh."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja sam to nosio ponosno'

A baš to želi čuti sportski direktor Nikoličius, jer Kalikov povratak u Split opisan je vrlo jednostavno - on je igrač s hajdučkim vrijednostima. Takve igrače posebno cijeni Torcida, a Anthony Hajduk živi i diše što se jasno vidi i po tetovaži koju nije uvijek bilo lako nositi.

"Bile su neke situacije tamo gore, ali ja sam to nosio ponosno bez obzira na sve", uz osmjeh otkriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je odgovorio i na pitanje 'postoje li granice onog što bi dao za Hajduk'.

"Iskreno, mislim da ne postoje granice. Mislim svi znaju, imam to tetovirano tu na listu i svaki put kad izađem vanka na teren ja planiram izginut za ovaj klub."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, nitko na terenu neće gristi jače od njega. Priliku da to pokaže mogao bi dobiti već večeras protiv Osijeka u prvim povratničkim minutama u najdraži mu dres.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo