Kovačić oduševio na startu: 'Odmah je ispunio moje želje!'

Nogometaši milanskog Intera uspješno su obavili prvu utakmicu šesnaestine finala Europa lige. Na San Siru je talijanska momčad s 2:0 pobijedila rumunjski Cluj.

15.2.2013.
10:23
VOYO logo

Oba je pogotka za Inter postigao Argentinac Rodrigo Palacio, a bila je to i prva utakmica u karijeri kako je hrvatski nogometaš Mateo Kovačić počeo od prve minute za svoju novu momčad. Dok je u 88. minuti mladi Hrvat izlazio s travnjaka publika se digla na noge i ovacijama pozdravila njegovu predstavu. Inače, Kovačić je pokrenuo akciju za prvi pogodak, a u drugom je direktno asistirao Palaciju. Zadovoljan je njegovom igrom bio i trener Intera Andrea Stramaccioni koji je poslije svega rekao: "Kovačić je, ponavljam, nogometaš visokih kvaliteta i nakon ove utakmice je vjerojatno svima jasno zašto smo investirali u njega. On je odmah, u ovom ogledu, ispunio moje želje, odnosno, napravio ono što sam i tražio od njega. Da bude naš vođa na sredini travnjaka, s velikim radijusom kretanja. On je skroman dečko, a moja je namjera da mu olakšam u bilo kojem smislu dolazak i igranje u Interu", rekao je Stramaccioni.

http://videos.sapo.pt/playhtml?file=http://rd3.videos.sapo.pt/F4YF7YH97JevYDbRCoyk/mov/1&relatedVideos=none&quality=sd "Ovo je bio susret u kojem je Kovačić bio pod povećalom. Prva presuda: Dečko je fizički spreman, jer je započeo susret od prve minute. Druga presuda: Dečko ima tehniku i karakter", piše Gazzetta dello Sport, te nastavlja: "U prvom je poluvremenu bio posvuda i pokušavao je osvojiti loptu od suparničkih nogometaša. Često je dodavao iz prve, a kada je kretao u prodor rijetko je gubio posjed lopte. No, s vremenom se malo izgubio na travnjaku, no svejedno je Inter u njemu pronašao veznjaka koji će pokrenuti "motore" Guarina i Cassana! Osim toga, Kovačić je minutu prije izlaska s travnjaka odigrao sjajno dodavanje za drugi pogodak Palacija. O, i kakvo je to dodavanje bilo! Nije loše za debi od prve minute."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo