Analiza: Na koga se kladiti u 4. kolu Lige prvaka!

Treće kolo Lige prvaka donijelo nam je jedno iznenađenje i jedno poluiznenađenje. Nesumnjivo, APOEL polako postaje hit ovogodišnje Lige prvaka.

28.10.2011.
17:19
VOYO logo

Dortmund je lako, prelako, pao u Grčkoj, što se njih tiče priča je gotova - prije će ministar Čobanković proći kroz ušicu igle nego oni otići u 2. krug. Ili možda prerano otpisujemo Nijemce i našeg voljenog ministra?

Tečajeve koje nudi Stanleybet provjerite na www.stanleybet.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava 4. kola Lige prvaka uz analizu svake pojedine grupe GRUPA A U posljednjim prvenstvenim i Liga kup nastupima, City pokazuje stravičnu lakoću uništavanja protivnika. U Ligi prvaka se još nisu maknuli dalje od stravičnog dijela, u prošlom kolu digla se kosa na glavi čak i onim ćelavcima iz ekstremnih navijačkih skupina, tek je gol u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu nade protiv Villarreala. Gostovanje u Španjolskoj nosi imperativ pobjede, a s tim teretom nije nikad lako igrati. Napoli i Bayern remizirali su podno Vezuva, sad se sele u Munchen. Bayern je favorit, ali Urugvajac Cavani može ga zabiti bilo kad i bilo kome (mislimo na gol), ne bi nas iznenadila nova podjela bodova.

GRUPA B 4. kolo u skupini B moglo bi mnogo toga rasplesti ali i zakomplicirati. Inter je još jednom u prvenstvu razočarao svoje navijače, sada njihov položaj već izgleda uistinu zabrinjavajuće. No, u Ligi prvaka kao da na teren izađu neki drugi igrači, tu igraju sasvim dobro, vodeći su, ne pokazuju slabosti iz prvenstva. Svejedno, njihovu formu trenutno može predvidjeti samo Nostradamus ili Baba Vanga, a njihovi gosti iz Lillea će morati ići na sve ili ništa. Turci su dobili porciju u Rusiji, željni su revanša ali CSKA igra u sve boljoj formi, Doumbia i Vagner Love iz dvije šanse zabijaju tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRUPA C Nemanju Vidića kao da plaćaju po broju kartona koje dobije, s takvom ih revnošću i strašću prikuplja. Crveni karton u Rumunjskoj mu stvarno nije trebao, ali Alex Ferguson ionako će sačuvati glavna oružja za domaće prvenstvo, protiv skromne momčadi Otelula neće koristiti previše prvotimaca. Nešto slično kao kad stara mačka prepusti slabašnog miša mladuncima, nek se malo istreniraju. Ushićenje Baselovih navijača bodom iz Manchestera rasplinulo se domaćim porazom od Benfice. Pokušat će Basel uzvratiti u Lisabonu, ali neće biti ništa od toga, Benfica je prejaka i bez Emersona koji je pocrvenio u prethodnoj utakmici.

GRUPA D Sreća Krune Jurčića je što ima izgled koji plijeni, kojim osvaja, u trenerske sposobnosti su odavno mnogi počeli sumnjati. Planovi Dinama u ovom trenutku su maksimalno reducirani, pokoji bod i postignuti gol bili bi već dovoljni za zadovoljstvo plavog puka. Dobra vijest za Dinamo je – Ajax je u lošoj formi, a dobra vijest za Ajax – Dinamo je još u goroj. Dinamo u domaćem prvenstvu igra na mišiće, u Ligi prvaka ne može jer su tu svi nabildani, začuđujuća je jedino tišina iz plavog salona kojom sve to prima izvršni predsjednik. Svjedoci tvrde da je slična bila i tišina prije pada bombe na Hirošimu. Real je ponovo u formi, očito je kako je Kaka nedostajao Španjolcima, sad kad je proigrao sve to izgleda daleko bolje. Koliko god je Lyon solidan, Madriđani su bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRUPA E Valencia ima posljednju priliku vratiti se u trku za prolaz skupine. Raspored im ide na ruku, u idućem kolu dolazi im Genk, Nijemci dočekuju Chelsea, sve što Valencia treba učiniti je pobijediti Leverkusen. Oni to mogu, nisu slabiji od Nijemaca, a ni Bayer ne plijeni svojim izvedbama, no najteže su one stvari koje se moraju, zar ne? Chelsea je Genka „petardirao“ u Londonu, s obzirom da im ovo gostovanje u Genku dolazi tri dana nakon gradskog derbija protiv Arsenala, možda ne budu preokrutni. Dva igrača Chelsea sigurno neće biti umorni, Drogba i Bosingwa odmaraju u prvenstvu zbog crvenih kartona, u ovom susretu će zaraditi svoju crkavicu.

GRUPA F Arsenal je pogotkom Ramseya u 92. minuti na Velodromu u Marseilleu, dosta toga riješio po pitanju prolaska dalje. Nije to bila lagana pobjeda, iskreno sumnjamo kako će lagano biti i u Londonu, no u ovom susretu sve ovisi o Arsenalu. Tri dana prije imaju težak derbi protiv Chelsea koji je Wengeru u ovom trenutku vjerojatno i važniji od ove utakmice. Ustvari, poigrajmo se Delfijskog proročišta - vjerujemo kako Francuzi mogu do boda u ovom susretu. Dortmund smo već otpisali u uvodu, iako oni imaju još šanse. Prvi korak u tom smjeru bio bi pobijediti Grke, no oni na Pireima nisu pokazali ni gram zahvalnosti Njemačkoj koja će ih vaditi iz ekonomske krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRUPA G Hoće li danas pasti i taj APOEL kojeg uporno trljaju, kao sol, po ranama Krune Jurčića? Naravno da hoće, u „Veneciji sjevera“ kako zovu St. Petersburg, stoluje Luciano Spalletti, a od prije nekoliko dana i njegova malena kćerkica Matilda. Glava Ciprana na pladnju Lige prvaka biti će dar treneru od njegove momčadi za prinovu u obitelji. Može APOEL parkirati ne samo autobus već i konvoj u kazneni prostor, Zenit će pronaći bar jednu pukotinu. Shakhtar i Porto će polagati popravni ispit. Ukrajinci nisu mogli do pobjede protiv Zenita, što i nije iznenađenje, no Portova je sramota pregolema, APOEL baš i nije europska krema. Navijat ćemo za „naše“ Ukrajince Srnu i Eduarda, ali Porto je opasan kad ima prostora, a iza ofenzivnih Brazilaca u Shakhtaru, prostora uvijek ima.

GRUPA H Skupina H je skoro pa riješena. Jedino pitanje je tko će kao trećeplasirani, na proljeće nastaviti takmičenje u Ligi Europe, no na to će pitanje odgovor dati međusobni susret BATE i Viktorije. Barcelona će vjerojatno ponovo daviti loptu sve dok si očajni Česi sami ne zabiju gol, Milan neće posrnuti u Bjelorusiji, s tim bodovima može bezbrižno dočekati Barcelonu u idućem kolu. Ovo daleko gostovanje pada im nezgodno između Rome i Catanije, trener Allegri sigurno će malo izmiješati sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tečajeve koje nudi Stanleybet provjerite na www.stanleybet.hr

U okviru promotivne akcije 4. kolo Lige prvaka, Stanleybet će svakom igraču koji uplati okladu u poslovnicama Stanleybeta koja sadrži točan rezultat ili broj golova bilo koje utakmice 4. kola Lige prvaka u iznosu od najmanje 10 kuna, tu uplatu uvećati zadodatnih 10 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo