DAJU SPLIĆANIMA SLABE ŠANSE / Američki portal analizirao Hajduk: Jednu stvar istaknuli kao pogubnu za Splićane i najavili razbijanje

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Villarreal USA do u detalje je analizirao ofenzivne uzorke Hajdukove igre koja se zasniva na Livaji i Krovinoviću. U obrambenom dijelu igre ističu kako postoji jedna velika boljka koju Španjolci zasigurno planiraju maksimalno iskoristiti

18.8.2022.
16:53
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Američka stranica Villarreal USA posvećenu praćenju prošlogodišnjeg polufinaliste Lige prvaka pozabavio se analizom splitskog Hajduka s kojim njihov klub igra u četvrtak navečer.

U uvodu su se kratko pozabavili vlasničkom strukturom kluba s Poljuda, a potom su ušli dublje u analizu Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠPANJOLSKA LJEPOTICA /

Pogledajte prekrasan stadion na kojem će Hajduk protiv Villarreala pokušati kreirati senzaciju

Image
ŠPANJOLSKA LJEPOTICA /

Pogledajte prekrasan stadion na kojem će Hajduk protiv Villarreala pokušati kreirati senzaciju

Istaknuli su kako je litavski stručnjak Valdas Dambrauskas donio veliki napredak momčadi iz Splita te ih doveo do drugog mjesta na tablici te do osvajanja Kupa Hrvatske. Istaknuli su kako je prošla sezona bila najuspješnija za Hajduk još od 2012. godine. Spomenuli su kako je Hajduk trenutno treća momčad prvenstva koja ima sedam bodova manje od Dinama i dva manje od Slaven Belupa uz dvije utakmice manje, a posvetili su pažnju i posljednjem derbiju s Modrima u kojem su Splićani pometeni s čak 4:1.

Livaju i Krovinovića označili kao ključne

Villarreal USA pretpostavlja da će Hajduk u Valenciji istrčati u sustavu 4-2-3-1. Smatraju da će uz vratara Lovru Kalinića istrčati s Melnjakom, Borevkovićem, Simićem i Mikanovićem u zadnjem redu ispred kojih će defanzivni blok držati Atanasov i Grgić. Ostavljaju mogućnost da umjesto Makedonca nastupi Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavljaju kako će Dambrauskas izvesti momčad s Biukom i Sahitijem na krilima između kojih će ordinirati Filip Krovinović. Naprijed su, jasno, pozicionirali Marka Livaju. Nisu zaboravili ni klupu na kojoj Litavac ima Nikolu Kalinića, Gerga Lovrencsicsa, Mlakara, Eduoka i Fossatija, a ističu kako ostatak momčadi nema internacionalnog iskustva.

Predviđaju pobjedu Villarreala od tri razlike

Villarreal USA do u detalje je analizirao ofenzivne uzorke Hajdukove igre koja se zasniva na Livaji i Krovinoviću. U obrambenom dijelu igre ističu kako postoji jedna velika boljka koju Španjolci zasigurno planiraju maksimalno iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o problemu s povratnom trkom prednje četvorke splitske momčadi koja često dovodi do razvlačenja linije te situacija u kojoj povratne lopte na vrh kaznenog prostora brane samo dvojica defanzivnih veznjaka.

Za kraj su dali i prognozu prvog susreta u kojem smatraju da bi rezultat od 3:0 za Villarreal bio sasvim realan. Hoće li Amerikanci pogoditi omjere snaga vidjet ćemo večeras oko 23 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo