I Alen Bokšić se poklonio 'hrvatskom fenomenu'

Bivši nogometaš Lazija i Juventusa Alen Bokšić komentirao je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport mlade hrvatske nogometaše koji ove sezone igraju u Seriji A.

16.9.2013.
14:11
VOYO logo

"U Italiji našeg fenomena znaju gotovo svi. Ante Rebić je naše zlato, no nije samo on tu. Ne smijemo nikako zaboraviti Interova Matea Kovačića, zatim Igora Bubnjića iz Udinesea ili Tina Jedvaja iz Rome. Mislim da ćete vi (Talijani) uskoro jako dobro upoznati spomenute igrače", rekao je bivši hrvatski reprezentativac Bokšić.

Podsjetimo, Rebić je ovoga ljeta prešao u Fiorentinu, Bubnjić u spomenuti Udinese, baš kao i Ivan Kelava, a Jedvaj u rimsku Romu. Kovačić je 'starosjedilac' u usporedbi sa spomenutim igračima s obzirom da mu je ova sezona u dresu Intera druga otkako je prošle stigao iz zagrebačkog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski prvoligaš Fiorentina ostao je u nedjelju bez svog prvog napadača Marija Gomeza na otprilike dva mjeseca zbog ozljede koljena.

Čim se saznalo da će njemački reprezentativac izbivati s travnjaka duže vrijeme, svi su pomislili da će Fiorentina potražiti neko zamjensko rješenje među igračima koji su bez kluba. Međutim, trener Vincenzo Montella je te glasine demantirao, te najavio veliku stvar za hrvatski nogomet:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ante Rebić (19) je spreman za Seriju A. On i Josip Iličić bit će Gomezove dostojne zamjene", rekao je Montella.

Fiorentinu u četvrtak očekuje prva utakmica nove sezone Europa lige protiv Pacos de Ferreire, a tri dana nakon toga gostuje u Seriji A kod Atalante. Za očekivati je da će Rebić, u izostanku Gomeza, debitirati za svoj klub u prvoj ili drugoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo