ŠTO JE KOVAČIĆ S CHELSEAJEM NAPRAVIO GUARDIOLI: / Ovakav osobni poraz Pep još nije doživio u trenerskoj karijeri

Image
Foto: Profimedia

Chelsea je ipak na kraju odnio jednu pobjedu, možda sitnu i zanemarivu, no zaista impresivnu

23.11.2019.
22:03
Profimedia
VOYO logo

U derbiju 13. kola Premier lige Manchester City je u subotu na Etihadu protiv Chelsea slavio sa 2-1, te i dalje zaostaje devet bodova za vodećim Liverpoolom.

Gosti su poveli 21. minuti kada je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odlično uposlio Kantéa, koji je utrčao u 16-erac i zatresao mrežu. Osam minuta kasnije Manchester City je izjednačio. Kevin De Bruyne je opalio s vrha kaznenog prostora, lopta je okrznula Chelseajevog braniča Zoumu i završila je u mreži. Domaćini u 37. minuti dolaze do preokreta, a strijelac je nakon solo akcije bio Riyad Mahrez. U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, iako je Manchester City imao nekoliko dobrih prigoda. Kovačić je odigrao cijeli susret i pružio je vrlo dobru partiju za Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CITY PREOKRENUO I PREGAZIO CHELSEA, KOVAČIĆ BRILJANTNO ASISTIRAO: /

Vatreni imao trenutak čiste genijalnosti, ali nisu imali šanse

Image
CITY PREOKRENUO I PREGAZIO CHELSEA, KOVAČIĆ BRILJANTNO ASISTIRAO: /

Vatreni imao trenutak čiste genijalnosti, ali nisu imali šanse

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

Manchester City manager Pep Guardiola during the Premier League match between Crystal Palace and Manchester City at Selhurst Park, London Crystal Palace v Manchester City, Premier League - 19 Oct 2019, Image: 477875496, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Ian Stephen/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pepov osobni poraz

Iako je Chelsea uvjerljivo izgubio i realno City je u nastavu mogao zabiti još barem dva, tri gola koliko je prigoda stvaro, ali Chelsea je ipak na kraju odnio jednu pobjedu, možda sitnu i zanemarivu, no na neki način zaista impresivnu. Naime, Kovačić i dečki su na kraju utakmice imali 53.3 posto posjeda lopte, odnosno City je imao 46.7 posto. Bezveze podatak? Trivijalnost? Beskorisna informacija?

A ovako možda? Znate li da je to prvi put u trenerskoj karijeri Pepa Guardiola u Premiershipu da netko ima veći posjed lopte od njegove momčadi? Fora, zar ne? A tek ovo onda... Znate li da je ovo najniži postotak lopte koji je Pep Guardiola ikada ostvario sa nekom svojom momčadi u trenerskoj karijeri? E to je već veliki osobni poraz Guardiole, iako je u ovoj utakmici uvjerljivo slavio. Pep je do sada vodio 381 utakmicu i nikada njegova momčad nije imala ovako nizak postotak posjeda. Možda su došla neka druga vremena, tko zna... Ali, eto, bravo za Kovačića i ekipu, barem im je to uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo