ZVIJER SE VRAĆA / Barcelona se pojačala igračem koji prije šest godina nije bio dovoljno dobar: Je li on igrač za povratak na stare staze slave?

Image
Foto: Profimedia

Barcelona je pronašla novo pojačanje u vidu Adame Traoera, krilnog igrača koji je svoju karijeru započeo upravo u katalonskom velikanu

27.1.2022.
21:14
Profimedia
VOYO logo

Španjolski velikan koji je od odlaska Lionela Messija u padu, Barcelona, dovela je novo pojačanje u zimskom prijelaznom roku.

Nakon što je iz Manchester Cityja stigao Ferran Torres, Barca i Xavi ponovno su kupovali u Engleskoj. Ovoga puta vratili su igrača koji je ponikao u katalonskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o Adami Traoreu, 26-godišnjem krilnom igraču koji je poznat po svojim fizikalijama. Traore je već dugo na glasu kao jedan od fizički najmoćnijih igrača; osim što je iznimno snažan, jedan je od najbržih nogometaša na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak 'kući'

Traore je karijeru počeo u drugoj momčadi Barcelone, ali se u prvoj ekipi nikako nije mogao probiti. Skupio je svega četiri nastupa nakon čega je otišao u Englesku, točnije Aston Villu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je slavni engleski klub pao u drugu ligu preselio je u Middlesbrough, a kada je i taj klub doživio istu sudbinu, za 20 milijuna eura prelazi u Wolverhampton.

U premierligašu je u svim natjecanjima skupio 154 nastupa u kojima je postigao 11 pogodaka i podijelio 18 asistencija. Poznat je po dobrom driblingu i prodornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li ih podići na viši nivo?

No, je li Traore pojačanje koje će vratiti Barcelonu na stare staze slave? Pozitivan faktor je što će se Traore sigurno htjeti dokazati u klubu koji ga se olako riješio, ali je li on tip igrača koji će 'preokrenuti' momčad.

Očito Xavi u njemu vidi igrača koji će momčad podići na višu razinu, ali s obzirom na to da je stigao i Torres ove zime, postavlja se pitanje na kojoj će poziciji Xavi koristiti Traorea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Španjolac malijskog porijekla igra na poziciji desnog krila, a moguće da ga Xavi vidi i kao rješenje na desnom boku.

Mnogi se pitaju hoće li Adama promijeniti Barcelonu, ali bilo kako bilo, svako pojačanje dobra je vijest za Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja dodati kako će Traore ovog petka potpisati ugovor s Barcelonom, a riječ je o posudbi uz mogućnost otkupa za 30 milijuna eura. Ako se ispostavi da Traore nije rješenje za Barcelonu, lako ga mogu vratiti u Wolverhampton.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo