OD KUD SAD ONI? / Aberdeen kvari Dinamu najvažniji transfer zime? Jakirović gleda i ne vjeruje

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pozicija lijevog beka već dulje vrijeme je jedna od najproblematičnijih u Dinamu i mora se naći prava alterancija

1.1.2024.
16:36
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamu propada najbitniji transfer sezone? Tako bi smo mogli opisati medijske napise koji dolaze s Otoka, odnosno Japana. Takuya Ogiwara, lijevi bek Urawa Red Diamondsa, u fokusu je poznatog škotskog prvoligaša Aberdeena, javlja Daily Record.

Image
NOĆNA 'BOMBA' /

Dinamo pronašao i dogovorio lijevog beka? 'Transfer je već gotova stvar'

Image
NOĆNA 'BOMBA' /

Dinamo pronašao i dogovorio lijevog beka? 'Transfer je već gotova stvar'

U subotu smo pisali kako je Dinamo sve već dogovorio s Ogiwarom i Urawom, a posudba do kraja sezone, prema informacijama koje kruže nogometnim kuloarima, vrlo je izgledna. Samo, je li se ovim pojavio novi ozbiljni moment u čitavoj priči oko Dinamovog pojačavanja i rješavanja krucijalnog problema u momčadi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ogiwara je u prošloj sezoni odigrao 41 utakmicu za Urawu u svim natjecanjima i upisao jedan gol i tri asistencije. Tek ostaje za vidjeti kako interes Aberdeena utječe na ovaj posao.

Takuya Ogiwara ove je sezone nastupio u 51 utakmici, postigao je jedan gol i upisao četiri asistencije. Japanski branič navodno je već izjavio da je zahvalan klubu na svemu, no da želi prihvatiti neki izazov u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozicija lijevog beka već dulje vrijeme je jedna od najproblematičnijih u Dinamu i mora se naći prava alterancija. Očekivalo se da će Ukrajinac Bogdan Mihajličenko biti rješenje za to, ali strateg Dinama Sergej Jakirović ga je otpisao pa su lijevog beka igrali Mauro Perković i Robert Ljubičić.

Ljubičić je, u biti, eksperiment na lijevom beku još od Ante Čačića, ali ostao je to i dan danas, u nedostatku kvalitetnog kadra na toj poziciji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezivao se Dinamo s brojnim imenima, ozbiljno je zagrizao za Poljaka Bartlomieja Wdowika, no izbor je, čini se, pao na Japanca. Nakon Kaneka koji se pokazao kao pun pogodak, sportski sektor u Dinamu okrenuo se japanskom nogometnom tržištu.

Aberdeen je, pak, nedavno doveo Bojana Miovskog iz MTK Budapest u Mađarskoj, Slobodana Rubežića iz srpskog FK Novi Pazar i Estera Soklera iz NK Radomlje u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je na redu lijevi bek i to je u klubu jedna od primarnih stvari. Koliko primarna? E, o tome će pitanju ovisiti neke stvari u čitavoj priči oko dolaska Ogiware u Dinamo. Ili neće... Vidjet ćemo.

Prema Transfermarktu, Takuya Ogiwara je procijenjen na 650 000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo