A TREBAO JE BITI NOVI XAVI: / "Hvala Barçi na velikodušnom skautiranju za nas"

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Na nogometnoj tržnici definitivno nikad nije dosadno. I definitivno ništa nije sigurno dok ne stigne službena potvrda klubova. Pokazuje to i slučaj našeg Matea Kovačića.

18.8.2015.
16:52
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

U utorak je Real Madrid službeno na svojoj internetskoj stranici potvrdio da je dogovorio dolazak hrvatskog reprezentativca iz redova Intera. Španjolski mediji barataju različitim iznosima odštete, ali najčešće se govori o 28 milijuna eura, uz određene bonuse koji bi naknadno mogli sjesti na račun milanskog kluba.

Kovačić će, dakle, u srijedu potpisati šestogodišnji ugovor i biti predstavljen medijima na stadionu Santiago Bernabeu iako se u proljeće činilo sigurnim da će završiti u redovima najljućeg Realovog suparnika. Barcelonin savjetnik za transfere Ariedo Braida raspitivao se za Kovačića kojeg su u katalonskom klubu vidjeli kao idealnu zamjenu za legendarnog Xavija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braida priznao da ga želi

Još u ožujku je katalonski dnevni list El Mundo Deportivo, koji ima prilično pouzdane izvore u Barceloni, pisao o interesu za 21-godišnjeg Hrvata. U svibnju je, pak, Braida neuobičajeno otvoreno priznao novinarima da je Kovačić na radaru Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad ne mogu puno pričati o tome jer nema ničega konkretnog, ali naravno da ne mogu opovrgnuti da nam se sviđa Kovačić i da ima traženu kvalitetu", rekao je tada Braida.

U lipnju sastanak u Milanu

Krajem lipnja je talijanski dnevnik Corriere dello Sport donio informaciju da se Braida u Milanu sastao s Interovim direktorom Marcom Fassoneom, te da je tema razgovora bio upravo Kovačić. Priča je nakon toga utihnula, a onda je u nedjelju Gazzetta dello Sport 'provalila' da je u najstrožoj tajnosti dogovoren transfer hrvatskog veznjak u Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispada, dakle, da je Barcelona više puta gledala Kovačića, raspitivala se za njega, razmišljala treba li ga kupiti, a onda je u priču uletio Real koji očito nije oklijevao. Navijači Kraljevskog kluba se sada sprdaju s Barcelonom i zahvaljuju joj što je obavila posao skautiranja za Real, a i sami navijači katalonskog kluba uz puno ironije vade stare članke i podsjećaju na ne tako davne informacije kako je Kovačić na pragu Camp Noua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo