A najbolji hrvatski nogometaš u povijesti je...

Ususret prijateljskom ogledu Francuske i Hrvatske na St. Denisu, portal Sofoot odao je počast jedanaestorici bisera hrvatskog nogometa.

29.3.2011.
17:40
VOYO logo

"Dijete Osijeka doveo je Hrvatsku na SP-u 1998. do prve nogometne medalje u povijesti te zemlje. Sa šest pogodaka bio je Zlatna kopačka prvenstva. Veliki trag ostavio je u Španjolskoj, igrajući za Sevillu i madridski Real u kojemu je bio nezaustavljiv u paru s Predragom Mijatovićem. Njih dvojica odvest će kraljevski klub na vrh Europe 1998. godine. Bio je hladnokrvni egzekutor pred golom i još se smatra jedinom pravom devetkom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi najbolji hrvatski nogometaš prema izboru Francuza je Zvonimir Boban.

"Udario je policajca 1990. godine na derbiju Dinama i Crvene zvezde ne bi li obranio navijača. Postaji heroj u domovini no zbog suspenzije propušta SP te iste godine. Sudionik jedne od pet utakmica, prema mišljenju CNN-a, koje su promijenile svijet. Potom odlazi u Milan s kojim osvaja apsolutno sve. Njegov baršunast dodir baca u ekstazu navijače Milana. Bio je kapetan Hrvatske na SP-u u Francuskoj gdje je osvojila broncu. I nakon karijere ostao odlučan i pravičan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah do Bobana smjestio se Robert Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvat koji svoju karijeru duguje Srbinu. U Zagrebu je trunuo no ujak mu je kontaktirao Dragana Džajića, menadžera Crvene zvezde kojemu je bilo dovoljno pet minuta da se zaljubi u nogometne vještine Prosinečkog koji je procvjetao upravo u Beogradu. Igrao u Barceloni, Sevilli, Realu, oviedu, Standardu, a tek je na kraju karijere u Portsmouthu izabran u najboljih 11 toga kluba u povijesti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na četvrtom je mjestu netko tko još nije objesio kopačke o klin - Luka Modrić.

"Posljednje čudo proizašlo iz radionice hrvatskih talenata. Krhak na prvi pogled, ali ekstratalent. Luka ima sve - igra s obje noge, pregled igre, dugi pas... Modrića je kao pogodak na lutriji dobio Tottenham, no za poveću sumu. No, trebalo mu je 18 mjeseci da se prilagodi na Premijernu ligu. Danas je neizostavni dio 11-orke 'Prljavog Harryja'. Modrić ima potencijal za puno više od Tottenhama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peto mjesto u izboru portala SoFoot zauzeo je Alen Bokšić.

"Bio bi najbolji napadač u hrvatskoj povijesti, samo da je tijelo izdržalo. Kad je došao u Francusku, u Marseille posuđen je Cannesu zbog kvote igrača izvan Europske unije. Tamo zbog ozljede gotovo da nije ni igrao. Kad se vratio, iste je sezone ekslodirao! Kombinacija snage i brzine. S Marseilleom je pokorio Europu, nakon čega je mogao birati gdje će. Otišao je u Italiju (Lazio, Juventus) gdje je tek povremeno zasjao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Dario Šimić 7. Robert Jarni 8. Zvonimir Soldo 9. Mario Stanić 10. Niko i Robert Kovač

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201103290117006 arti-201103290109006 arti-201103280700006

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo