A HNS / razmišlja! Hrvat postaje prvi napadač Borussije

Kako sada stvari stoje, 20-godišnji Šveđanin hrvatskog podrijetla Branimir Hrgota od iduće će sezone predvoditi napad Borussije iz Mönchengladbacha...

8.7.2013.
15:03
VOYO logo

Talentirani nogometaš bljesnuo je odmah na početku priprema iznimno snažnog Bundesligaša. Zabio je gol pri 6:0 pobjedi kod amatera iz Rhedea pretprošle, da bi prošle subote protiv belgijskog prvoligaša Liersea pogodio oba puta za 2:0 pobjedu.

"Ide mu doista jako dobro. Vrlo je opasan po gol suparnika i uvijek sposoban naći se u dobroj prilici", izjavio je trener momčadi Lucien Favre, dok je sam nogometaš za tiskano izdanje Kickera dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabijati golove uvijek je dobra stvar. Nadam se da će mi trener i dalje davati prilike. Naravno da mi je cilj postati standardan napadač momčadi".

Kicker navodi da Hrgotina učinkovitost Favreu ne ostavlja puno prostora za razmišljanje, te da je mladi Hrvat izgledna prva opcija u napadu momčadi koja je inače prepuna renomiranih napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se prije nepuna dva mjeseca proslavio zabivši "hat-trick" Mainzu u 33. bundesligaškom kolu, u intervjuu Sportskim novostima natuknuo je da bi rado zaigrao za hrvatsku seniorsku reprezentaciju.

//www.youtube.com/embed/WYVwn4wQHbI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teoretski je njegov transfer iz Švedskoga nogometnog saveza, čije je mlade momčadi dosad predstavljao, i dalje izvediv. Izbornik Igor Štimac morao bi, međutim, djelovati iznimno brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo