zaslužena pobjeda rijeke / 'Nogomet se igra za golove, a ne za dojam'

"Treba trčati prema naprijed jer za golove se igra. Treba se shvatiti da se nogomet igra za golove, a ne za dojam", kazao je rezignirani trener Zadrana.

19.10.2013.
20:05
VOYO logo

Rijeka je napokon prekinula niz zadarske nepobjedivosti na Kantridi upisavši visoku pobjedu od 3:0.

Nakon reprezentativne stanke došli ste do izuzetno važne pobjede protiv Zadra.

"Da, važne i zaslužene. Trebalo nam je malo da dođemo u ritam, trebalo je malo da nas probudi Armada i onda kad je krenulo to na Kandtridi onda je bilo dovoljno uvjerljivo i potpuno zasluženo. Zadar korektan, ali mislim da smo bili bolji i evo tri boda koja nas ostavljaju u vrhu", kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Vi ste se strelovito digli nakon prvog pogotka, a Zadar je ipak malo pao.

"Uvijek je to tako kad igraš protiv jedne zgusnute obrane. Mi smo u zadnje vrijeme bili malo nesigurni u tim brzim kontrama gdje su nam znali napraviti šanse, ali bili smo dovoljno strpljivi i disciplinirani, tako da osim onog prekida skoro nisu imali ništa. Uvijek kad daš gol je puno, puno toga lakše", zaključio je Kek.

Na kraju poraz od 3:0, možda ipak malo previsoko s obzirom na ono što se pokazali u prvom poluvremenu.

"Nema, gotovo je sada, zaslužena pobjeda Rijeke. Bili su brži u toj igri i nemam više što da kažem", kazao je trener Zadra Ferdo Milin.

Da li su igrači odgovorili na ono što ste tražili?

"Oni nisu odgovorili u ničemu od onoga što sam ja tražio, a to je prva stvar. Treba raditi, a ne samo pričati i ne samo dovesti igrače i reći eto to je to, nije to to. Treba trčati prema naprijed jer za golove se igra. Treba se shvatiti da se nogomet igra za golove, a ne za dojam", zaključio je Milin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo