tragedija u riju / Njemački trener preminuo nakon prometne nesreće: stradao u blizini olimpijskog parka

Image
Foto: AP Images

Njegov kolega iz kanu reprezentacije Christian Kaeding zadobio je lakše ozlijede, te je nakon pružene medicinske pomoći pušten iz bolnice

16.8.2016.
10:10
AP Images
VOYO logo

Trener njemačke kanu reprezentacije Stefan Henze (35) preminuo je u bolnici u Rio de Janeiru tri dana nakon što je imao prometnu nesreću u blizini olimpijskog parka.

Osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2004. godine zadobio je teške ozlijede glave kada se taxi u kojem je bio sa kolegom iz reprezentacije zabio u betonsku ogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov kolega iz kanu reprezentacije Christian Kaeding zadobio je lakše ozlijede, te je nakon pružene medicinske pomoći pušten iz bolnice.

"Nažalost, Henze je preminuo, ozljede su bile preteške i usprkos operaciji liječnici ga nisu uspjeli spasiti. Ovo je tužan dan, prije svega za njegovu obitelj, ali i za cijeli njemački sport," kazao je predsjednik Njemačkog olimpijskog odbora Alfons Hoermann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach izrazio je sućut Henzeovoj obitelji i Njemačkom olimpijskom odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo