KORAK DO OMINE FINALA / Nizozemci upisali i drugu pobjedu

Image

Nizozemci upisali i drugu pobjedu na SP-u te došli na korak do osmine finala.

19.6.2010.
15:28
VOYO logo

Nizozemska je u drugom kolu skupine E upisala i drugu pobjedu svladavši Japan sa 1:0 pogotkom Wesleya Sneijdera u 53. minuti.

Prvo poluvrijeme dvoboja Nizozemske i Japana bilo je jedno od najdosadnijih na SP u Južnoj Africi. Lopta je uglavnom bila u posjedu Nizozemaca, ali njihova igra beskonačnih dodavanja bila je bezopasna za protivnika. Nije zabilježena niti jedna izgledna prilika, tek nekoliko šuteva iz daljine s obje strane, koji su također bili bezopasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemcima se napokon otvorilo u 53. minuti, kada je lopta došla do Wesleyja Sneijdera koji je uputio oštar udarac sa 18 metara, a vratar Kawashima je loptu odbio u svoju mrežu.

Nakon toga Japanci su se morali otvoriti i krenuli su ambicioznije prema nizozemskim vratima, ali to nije urodilo izglednijim prilikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je mogla doći i do uvjerljivije pobjede. Afellay, koji je u igru ušao u 83. minuti, imao je dvije stopostotne prilike u 85. i 88. minuti, ali je japanski vratar odlično obranio.

Afellayjova neučinkovitost zamalo se osvetila Nizozemcima, jer se Okazaki u 90. minuti iznenada našao u izglednoj šansi, ali je njegov udarac završio iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo