rezultati istrage / Nitko nije kriv za Schumacherovu skijašku nesreću!

Image
Foto: Ercole Colombo/DPA/PIXSELL

'Nitko nije izazvao nesreću. Nesreća se dogodila izvan staze', kazao je francuski tužitelj Quincy, odbacivši tako svaku odgovornost skijališta Meribel gdje se nesreća dogodila.

17.2.2014.
11:45
Ercole Colombo/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Skijašku nesreću, u kojoj je 29. prosinca prošle godine u francuskoj stradao bivši sedmerostruki svjetski prvak u Formuli MichaelSchumacher, nitko nije izazvao, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare francuski tužitelj PatrickQuincy.

"Nitko nije izazvao nesreću. Nesreća se dogodila izvan staze", kazao je Quincy, odbacivši tako svaku odgovornost skijališta Meribel gdje se nesreća dogodila. "Signalizacija, označavanje, zabijanje vrata i informacije o ograničenjima te staze bili su u skladu s francuskim normama koje su na snazi", dodao je otkrivajući rezultate istrage o nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka tužiteljstva ne spriječava obitelj Schumacher da pokrene građansku tužbu.

Prošli tjedan u četvrtak je obitelj bivšeg vozača izjavila da nastavlja "snažno vjerovati" u njegovo ozdravljenje koji je trenutačno u fazi postepenog buđenja iz inducirane kome u bolnici u Grenobleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher (45) je 29. prosinca udario jako glavom u stijenu dok je skijao u skijalištu Meribel zajedno sa svojim sinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo