NISU MOGLI IZBJEĆI ĐOKOVIĆA: / Hrvatski tenisači doznali suparnike na Olimpijskim igrama

Image

Hrvatski tenisači doznali su svoje suparnike u prvovm kolu turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

4.8.2016.
17:44
VOYO logo

Borna Ćorić otvorit će svoj nastup u protiv Francuza Gillesa Simona. Najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića očekuje dvoboj s Bugarom Grigorom Dimitrovim. Jedina hrvatska predstavnica Ana Konjuh igrat će s njemicom Annikom Beck.

Čilić i Dimitrov su do sada igrali dva puta i rezultat je izjednačen. Na turniru u Parizu iz Masters serije prošle godine pobijedio je 25-godišnji bugarski tenisač, inače 34. tenisač svijeta, dok je Čilić bio bolji 2014. u Brisbaneu. Pobjeda Čiliću u 2. kolu donosi boljeg iz susreta Moldavca Radu Albota i Rusa Teymuraza Gabiašvilija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U paru protiv Đokovića

Konjuh će otvoriti olimpijski turnir protiv Annike Beck. U njihovom jedinom međusobnom susretu u Limogesu 2014. godine slavila je 18-godišnja hrvatska tenisačica. U slučaju pobjede Konjuh, koja je najmlađa sudionica olimpijskog teniskog turnira, igrat će protiv bolje iz susreta Srpkinje Ane Ivanović i Španjolke Carle Suarez Navarro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji parova pak hrvatske boje branit će Čilić i Marin Draganja, a u prvom kolu očekuje ih dvoboj protiv srpskih tenisača NovakaĐokovića i NenadaZimonjića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisači su u dosadašnjim nastupima na olimpijskim igrama osvojili tri brončane medalje. Goran Ivanišević je 1992. u Barceloni bio treći u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem, a broncu su u parovima osvojili Mario Ančić i Ivan Ljubičić u Ateni 2004. godine.

Teniska natjecanja u Rio de Janeiru na rasporedu su od 6. do 14. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli raspored prvog kola možete pronaći OVDJE.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo