Ništa od smene Đurića

Bjekovićevi pučisti moraće da sačekaju neku drugu priliku

25.2.2013.
18:33
VOYO logo

Predsednik Partizana Dragan Đurić izneo je na danšnjoj Skupštini rezultate poslovanja u 2012. godini, a o njegovoj eventualnoj smeni nije bilo ni reči.

Redovnom godišnjem sastanku najvišeg klupskog tela prisustvovalo je 45 od 65 delegata. Među prisutnima nije bio Nenad Bjeković koji se u medijima spominjao kao predvodnik struje za smenu aktuelnog predsednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurić je u izveštaju o radu kluba poseban akcenat stavio na snazi Skupštine kao najvišeg klupskog tela.

- Skupština je skup legendi, ljudi koji su doprineli da Partizan bude ono što danas jeste. Jedino pravo mesto za pohvale i kritike i mesto gde se raspravlja o situaciji u klubu. Prestanimo da potcenjujemo Skupštinu, oni koji nemaju hrabrost da izađu ovde i kažu šta im smeta nisu deo Partizana nego zabava za tabloidnu javnost Srbije - kazao je Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je saopštio da su crno-beli treću godinu zaredom poslovali pozitivno i da je tokom 2012. godine ostvarena zarada od oko 300.000 evra.

- Najznačajniji prihodi i dalje su od prodaje igrača i ukoliko želimo da klub sa svim selekcijama i dalje bude uspešan, tako mora da bude. Transferi igrača i u prošlosti su bili glavni izvori prihoda, a tako će da bude i ubuduće. Ali, transferi moraju da budu planski i kontrolisani - rekao je Đurić podnoseći izveštaj, koji je usvojen na redovnoj Skupštini kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovek Partizana je naveo da su ukupni prihodi kluba u 2012. godini bili 18.459.000 evra, a rashodi 18.182.000 evra.

Đurić je pohvalio marketing službu koja je napravila izuzetne ugovore sa Karlsbergom i Adidasom, ali i naglasio da bi prihodi od sponzora morali da budu veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Skupštini je bio prisutan i Đurićev protivkandidat na prethodnim izborima Savo Milošević, aktuelni direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije i on je od strane člana Skupštine Milomira Gligorijevića predložen za novog člana Upravnog odbora kluba.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo