Zvijezda Gumballa / Nissan 370Z Nismo u 'šminkerskoj' utrci

Image
Foto: nissan

U suradnji s francuskim nakladnikom i časopisom Intersection, Nissan će sudjelovati na ovogodišnjem reliju Gumball 3000 - nekompetitivnoj, sveeuropskoj paradi najuzbudljivijih i najpoželjnijih automobila današnjice.

20.5.2013.
16:28
nissan
VOYO logo

Vesela karavana je krenula iz Kopenhagena prošli vikend, a cilj joj je u subotu 25. svibnja u Monaku na utrci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka.

Očekivani milijuni gledatelja uzduž rute imat će priliku nakratko vidjeti uzbudljivi novi Nissan 370Z Nismo na djelu. Gumball ima bogato nasljeđe pa je sjajna platforma da Nismo predstavi Europi svoje performanse digitalnog doba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: nissan

Momčad se prijavila pod brojem 56, što je broj koji ima posebnu važnost za Nissan. Naime, u lanjskoj utrci 24 sata Le Mansa Nissan je imao “garažu 56”. U garažu inače rezerviranu za pokusne automobile Nissan se vraća 2014. s posve novim bolidom s električnom tehnologijom.

Prvi put prikazan u Barceloni u siječnju 2013, 370Z Nismo pravu je premijeru imao na Ženevskom salonu u ožujku, a u izlozima će se naći tijekom godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: nissan

Pogonjen preinačenim šesterocilindarskim motorom od 344 KS, Nissan 370Z Nismo ima posebno ugođeno podvozje radi oštrijeg i još primamljivijeg doživljaja vožnje. S ubrzanjem od 0-100 km/h za samo 5,2 sekunde, novi Z ide tragom prvog Nismova modela u Europi, Jukea Nismo.

Nissan 370Z Nismo koji će na Gumballu 3000 voziti redoviti sudionici Patrice Meignan i Jeremy ‘Jey' Taltaud dobio je samo za tu prigodu posebno maskirno ruho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba vozača suradnici su časopisa  Intersection i o reliju će izvještavati preko svih najpoznatijih društvenih medija. Usto, ljubitelji mogu utrku pratiti i preko stranice Nismo.tv, gdje će se svakodnevno objavljivati snimka najzanimljivijih događaja prethodnog dana.

Image

Gumball 3000 pravi je magnet za zaljubljenike u sportske automobile diljem svijeta od prvog održavanja 1999. Nazvan prema kultnom filmu iz 1976. s Michaelom Sarrazinom u glavnoj ulozi, u reliju Gumball 3000 tijekom godina su nastupile mnoge poznate osobe, primjerice glazbenik Jay Kay, bivši prvak u Formuli 1 Damon Hill i modna kreatorica Donna Karan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo