NIKAD ISPRIČANA PRIČA OKO CICINA GOLA KOJI JE PRKOSIO ZAKONIMA FIZIKE: / 'Kad mu je Mlinarić centrirao morao je poletjeti za tom loptom...'

Image
Image

Za Dinamo je odigrao 261 utakmicu, a 1981./82. osvojio naslov prvaka

2.3.2021.
8:31
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i legendarni nogometaš zagrebačkog Dinama ZlatkoKranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini nakon teške bolesti.

Image
VELIKANI, DINAMOVCI I HAJDUKOVCI O CICI: /

'Dobar čovjek je otišao premlad... Jeo je balun, kako bi se reklo u Dalmaciji'

Nažalost, napustio nas je još jedan velikan hrvatskog sporta i nogometa. Kranjčar je bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti Dinama, bio je prvi kapetan Vatrenih, bivši izbornik hrvatske reprezentacije te igračka i trenerska legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine. Igrao je i za Rapid, te St. Polten. Bio je i jedan od svega 14 igrača koji nastupili u premijernom nastupu hrvatske reprezentacije protiv SAD-a u listopadu 1990. godine i to kao kapetan.

Najviše vezan za Dinamo

U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, kao i hrvatsku reprezentaciju od 2004. do 2006. godine. U 25 nastupa na klupi Vatrenih upisao je 11 pobjeda, osam remija i šest poraza. Njegov sin Niko, također je bio odličan nogometaš i hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je bio vezan za Dinama u čijem dresu je upisao, računamo li i prijateljske utakmice 556 nastupa i postigao 256 golova, a kao trener je tri puta vodio Modre.

Njegovi bivši suigrači Tomislav Ivković i Marijan Vlak biranim su riječima govorili o njemu. U razgovoru za RTL Ivković se prisjetio jedne anegdote vezane uz Kranjčarov gol za pamćenje protiv Zvezde. Bio je to let popularne lastavice, gol koji je prkosio zakonima fizike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad mu je Mlinarić centrirao onda je on morao poletjeti za tom loptom. Poslije toga mu ja na svakom druženju govorio 'zbog tebe me i dandanas boli vrat jer sam morao letjeti puno dulje nego što sam trebao'", ispričao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A o Kranjčaru je govorio i Ćiro Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo