I ne, nisu nužno najskuplji / Nijemci objavili nešto bi vas itekako moglo zanimati: Evo koji su automobili najkvalitetniji

Image
Foto: ipress.hr

Pogled na statistiku pokazuje da kvalitetni automobili ne moraju nužno biti skupi

14.11.2020.
8:36
ipress.hr
VOYO logo

Njemačka organizacija TÜV, jedna od onih koje provode tehničke preglede u toj državi objavila je listu vozila, klasificiranih po starosti, s najmanje i najviše grešaka.

Obrađeno je čak devet milijuna vozila pa o reprezentativnosti uzorka ne treba previše raspravljati. U statistici su opće inspekcije vozila koje su provedene od srpnja 2019. do lipnja 2020. godine, a službeni naziv ove statistike je TÜV Report 2021 ili TÜV-ov Izvještaj 2021, objavlila je Revija HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavne kategorije u pregledu su: prednja i stražnja svjetla, kočnice, gubitak ulja, kočnice, ovjes, funkcioniranje kočnice (pedale), funkcioniranje ručne kočnice, pokazivači smjera, upravljački sustav, kočničko ožičenje, korozija, ispušni sustav, kontrolna jedinica motora…

Kao i prošle godine, veliki pobjednik je SUV Mercedes-Benz GLC, koji u kategoriji do 3 godine starosti ima samo 1.7 posto grešaka. Na drugom mjestu je B klasa s 2.2 posto nedostataka u istoj kategoriji starosti, a odmah iza nje je Opel Insignija s, također, 2.2 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogled na statistiku pokazuje da kvalitetni automobili ne moraju nužno biti skupi (pogotovo u starijim godištima) i da kvaliteta više nije jedinstvena prodajna točka za premium proizvođače.

Detaljan pregled pogledajte ovdje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo