'Morski pas' ispisao povijest sporta: Samo petorica su to uspjela prije njega

Nijemac Marcel Kittel pobjednik je posljednje etape najprestižnije biciklističke utrke, no priča dana je Talijan Vincenzo Nibali, koji je po prvi put u svojoj karijeri osvojio Tour de France.

27.7.2014.
19:57
VOYO logo

Posljednja etapa vozila se od Evryja do Pariza (Champs-Elyseesa) u dužini 137.5 kilometara, a Nibali je pobjedu počeo slaviti još i prije nego li je sama utrka započela. On i njegovi momčadski kolege su na biciklima nazdravili šampanjcem, a potom krenuli u utrku.

Nibali je nakon 16 godina postao prvi Talijan pobjednik Tour de Francea (nakon Marca Pantanija), te je postao tek sedmi talijanski biciklist u povijesti koji je slavio na ovoj utrci. Nibali je ove godine slavio na četiri etape Tour de Francea, te je ovaj naslov pridodao već osvojenom Giru d'Italiji i Vuelti. Talijan je postao i tek šesti čovjek u povijesti biciklizma koji je slavio na svima trima najprestižnijim utrkama svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Nibali, čiji je nadimak 'morski pas', je to napravio u odsustvu prošlogodišnjeg pobjednika Chrisa Frooma i Alberta Contadora, koji su morali odustati zbog ozljeda. Ukupni se poredak vozača nakon posljednje etape nije mijenjao, pa su tako druga dva mjesta pobjedničkog postolja zauzeli Francuzi – Jean-Christophe Peraud i Thibaut Pinot.

Spomenimo i da je Slovak Peter Sagan ostao najbolji vozač po broju osvojenih bodova (zelena majica), iako ove godine nije slavio ni na jednoj etapi, Poljak Rafal Majka je najbolji vozač u planinama, dok je najbolji mladi vozač Pinot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo